3 basisregels bij hardlopen

Het is natuurlijk lekker weer en de corona-crisis houdt velen van ons nog steeds thuis. Dit zorgt er voor dat jij misschien een stuk meer tijd hebt dan normaal en dus ook meer tijd hebt om te sporten. Zoals je vast niet is ontgaan wordt het buiten alsmaar drukker met sporters. Van fietsen tot wandelen, van skeeleren tot hardlopen. Men gaat massaal naar buiten om te sporten. Hardlopen is hierin de absolute koploper. Wil jij ook gaan hardlopen? En wil je graag nog wat tips voordat je hieraan begint? Dan is deze blog absoluut interessant voor jou! Hieronder beschrijven wij verschillende basisregels die absoluut niet mogen ontbreken wanneer jij begint met hardlopen.

Schoenen

Zorg voor de juiste sportschoenen wanneer je begint met hardlopen. Dit loopt een stuk fijner en zorgt er bovendien voor dat blessures worden voorkomen. Vooral als je gaat hardlopen op onverharde wegen is het van belang om goede sportschoenen aan te schaffen. Dit loopt een stuk makkelijker en dat zorgt er dan weer voor dat jij betere resultaten behaalt. De rest van je outfit is minder belangrijk. Kies een setje waarin jij je lekker voelt. Een fitness legging en bijpassende top bijvoorbeeld. Wanneer jij in de bossen gaat lopen is het slim om te kiezen voor een fitness legging. Dit beschermt jou beter voor teken als in bijvoorbeeld een korte broek.

Planning

Om jezelf wat structuur te geven is het belangrijk om een planning te maken. Zo weet je waar je aan toe bent en is de kans kleiner dat jij wel eens een training overslaat. De tip die wij hierbij willen geven is om in de ochtend te gaan hardlopen wanneer dat mogelijk is. In de ochtend heb je namelijk vaak minder verplichtingen als in de loop van de dag. Andere activiteiten kunnen er voor zorgen dat jij eerder een training overslaat. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!Hardlopen

Locatie

Ook de locatie van waar je gaat hardlopen is belangrijk. Het is natuurlijk het makkelijkst om thuis je fitness outfit aan te trekken en zo de deur uit te wandelen, maar is jouw omgeving wel geschikt? Kijk bijvoorbeeld naar de drukte van het verkeer in je omgeving. Tijdens het hardlopen is het belangrijk dat je veilig bent en redelijk wat kunt doorlopen. Telkens moeten stoppen voor bijvoorbeeld een stoplicht is natuurlijk niet handig. Daarnaast kan een rondje snel gaan vervelen. Zorg dus voor een leuke ronde waarbij je wat om je heen kunt kijken. Na deze ronde enkele keren gelopen te hebben kies je voor een andere locatie.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024