Motivatietips om in de ochtend te kunnen sporten

Maak een planning

Een planning is cruciaal om aan je training te kunnen beginnen. Zorg ervoor dat al je spullen klaar hebt liggen op het moment dat je wilt vertrekken. Zet je schoenen klaar en kijk alvast welke outfit je aan gaat trekken. Wanneer je alles nog bij elkaar moet zoeken op het moment dat je wilt vertrekken begin je eigenlijk met een valse start. Probeer dit te voorkomen!

Zoek iemand om samen mee te sporten

Naast dat het natuurlijk veel gezelliger is om samen te sporten i.p.v. individueel, zorgt het er vaak ook voor dat jij daadwerkelijk naar de sportschool gaat. Als iemand op je rekent kun je hem/haar natuurlijk niet laten zitten.

Beloon jezelf

Geniet jij erg van een lekkere latte macchiato in de ochtend, een bakje vers fruit of een stevige omelet? Wacht dan tot na het sporten en beloon jezelf vervolgens met een fijn ontbijt. Wanneer je sport om calorieën te verliezen is het slim om een gezond ontbijt samen te stellen, maar je mag best wel eens iets calorierijker eten als je daar zin in hebt. Wie sport mag zeker ook beloond worden!

Wees consistent

Hoe vaker je ’s ochtends vroeg op staat om te gaan sporten, hoe makkelijker het vanzelf wordt. Je lichaam gaat zich er op instellen en zodra je merkt dat je er profijt van hebt (wat je gegarandeerd gaat merken na een paar weken), zul je ook in je hoofd steeds makkelijker ’s ochtends in beweging komen. Stel jezelf geen onmogelijke doelen. Elke morgen om 06.00 uur in de morgen gaan sporten houdt niemand vol. Stel doelen die te realiseren zijn, maar blijf jezelf wel uitdagen!

Slaap voldoende

Voor sommigen zal een bedtijd voor 11 uur ’s avonds volstrekt belachelijk in de oren klinken. Toch ontkomt je er niet aan als jouw wekker de volgende ochtend rond half 6 afgaat. Het is namelijk nagenoeg onmogelijk om gemotiveerd aan het sporten gaan als je minder dan zes uur geslapen hebt de nacht ervoor. Ook hier geldt: je moet kijken wat bij jou past, niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Maar probeer het in ieder geval eens uit: hoe sport je als je acht uur geslapen hebt, hoe gaat het als je minder uren nachtrust hebt gehad?
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024