De opkomst van boutique sportscholen

Laatst beschreven wij de opkomst van de vrouwelijke sportschool. Vandaag vertellen wij jullie graag meer over de opkomst van boutique sportscholen. Deze fitnessketens zijn eigenlijk een reactie op de ‘normale’ fitness. Denk daarbij aan de budget-sportscholen waar je bijvoorbeeld voor twintig euro per maand onbeperkt kan sporten. Bij de boutique sportscholen ligt deze prijs fors hoger. Zo betaal je bij een enkele les al snel vijftien (of meer) euro en voor onbeperkt sporten betaal je vaak minstens honderd euro per maand. Een groot verschil dus.

Wat is een boutique sportschool?

Een boutique sportschool of fitness is een stuk luxer dan een algemene fitness. Je kan hier genieten van verschillende extra’s en de service is natuurlijk top. Zo krijg je een handdoekje bij binnenkomst en zijn de kleedkamers net wat luxer. Daarnaast draait het bij de boutique sportscholen meer om de belevenis. Zo kun je bijvoorbeeld spinnen in een donkerruimte met bijpassende muziek of kun je aan de slag in een bijna privé fitness met de allerbeste apparaten. Ook worden er verschillende trainingen aangeboden die je op weinig plekken terug ziet. Bijvoorbeeld ‘Holy-Box’, een combinatie van krachttraining en boksen.

Extra’s

Een van de redenen waarom sporters graag aan de slag gaan bij boutique sportscholen is dat zij graag willen genieten van de vele extra’s. Zo krijg je bij een boutiquegym vaak een smoothie of een flesje water bij binnenkomst. Daarnaast krijg je na afloop een vochtig doekje of een herstellende eiwitshake aangeboden. Ook heeft een boutique sportschool vaak een heel assortiment aan fitnesskleding en voedingssupplementen. Zo kun je voor of na je training terecht voor creatine, proteïne of eiwitrijke voeding daarnaast vind je er ook fitnesskleding. Van fitnesslegging tot tanktop en van trainingspak tot volledig fitness outfit. Het bezoeken van een boutiquegym is bijna een uitje op zichzelf. Er wordt hier echt gefocust op een perfecte beleving. Daarmee willen zij zich onderscheiden van de concurrent.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024