Je kunt beter te vroeg starten met je sportieve voornemens

In de maanden december en januari worden al jaren lang de meeste fitnessabonnementen afgesloten. In deze maanden is het topdrukte voor de sportscholen en ook voor de beoefenaars van fitness zijn dit vaak drukke weken. Men start vaak voor het eerst met fitness óf huidige abonnementhouders pakken de draad weer op. Wat zegt dit over ‘ons’ als sporters?

De trend: meer sporten als goede voornemens

Het starten met fitness als goed voornemen is wereldwijd een bekend fenomeen en deze trend blijft de komende jaren waarschijnlijk alleen maar groeien. Maar is het wel effectief om te starten met fitness in bijvoorbeeld januari? Volgens vele kenners zijn de sporters die een abonnement afsluiten in december of januari juist de personen die het eerst afhaken. Waarom? Omdat zij simpelweg een stuk minder gemotiveerd zijn dan de rest. Een tip voor alle is dus; start nu, pak de draad weer op of ga zo door.

Wat helpt je motiveren?

Er zijn vele manieren om jezelf zo ver te krijgen om het gehele jaar door te gaan sporten. Alles draait hierbij om je motivatie. Zo raden kenners aan om fitness activiteiten altijd in te plannen voor de lange termijn. Dit zorgt voor een goede houvast en creëert structuur. Voor personen die snel afhaken kan dit veel schelen. Daarnaast kunnen groepslessen ook helpen om sporters meer te motiveren dan een zelfstandige training. Daarbij voelt een gezamenlijke training voor sommigen als een ‘verplichting’. Deze afspraak zeg je minder snel af en zorgt er dus voor dat je eerder naar de fitness afreist.

Of het wordt afgeraden om in januari te starten met fitness onder het motto; ‘mijn goede voornemen is meer gaan sporten’? Nee, absoluut niet zelfs! Iedereen die wil starten met fitness of de draad in januari weer wil oppakken moet dit vooral doen. Wat misschien wel ietsjes beter is; start right now. Dus, haal die fitnesslegging uit de kast en ga aan de slag. Heb je nog een nieuw fitnessoutfit nodig? Niet getreurd, in januari zijn er tal van kledingwinkels die leuke kortingen geven!

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024