Waarom groepslessen?

Het is weer zover. Het opstellen van de goede voornemens. De maand december wordt door velen van jullie gebruikt om nieuwe doelen vast te leggen. De fitnesskleding komt weer massaal uit de kledingkasten en men gaat er weer volop tegenaan. Ligt jouw fitnessoutfit al klaar om vlammend het nieuwe jaar in te gaan? En heb jij je doelen voor 2020 al vastgesteld? Wellicht kan het volgen van groepslessen aan jouw lijstje worden toegevoegd. Vrijwel elke sportschool biedt jou deze mogelijkheid en hierdoor sta je dus niet meer alleen in de fitness. Maar wat is nu eigenlijk de toegevoegde waarde van groepslessen? Dat vertellen wij jou in deze blog!

Motivatie

Je motivatie zal een stuk hoger zijn wanneer je in groepsverband traint. Je wilt de rest natuurlijk niet in de steek laten en daarnaast wil je laten zien wat je in huis hebt. Volgens deskundigen is het bewezen dat trainingen in groepsverband zorgen voor een hogere motivatie. Iemand die alleen traint in bijvoorbeeld de fitness houdt dit vaak maar zeven weken vol. In groepsverband ligt dit gemiddelde op zeven maanden!

Vast sportmoment

Een vast sportmoment omschrijft zich als een afspraak met jouw coach en medesporters. Doordat je rekening hoort te houden met de andere sporters zal je zo’n afspraak moeilijk kunnen verzetten. Je zult dus moeten gaan. Bij individuele trainingen is men eerder geneigd om een training één, twee of misschien wel drie keer te verplaatsen. Groepslessen voorkomen dus uitstelgedrag.

Gezelligheid

Een groepstraining is natuurlijk ook een stuk gezelliger! Niet in je eentje aan de slag, maar samen met vrienden of bekenden. Heerlijk toch?

Techniek

Wanneer jij alleen traint zal je alles zelf moeten doen. De oefeningen die jij doet in de fitness zullen niet snel bekeken worden. Er is dus ook niemand die aangeeft of jij bepaalde oefeningen wel of niet goed uitvoert. Bij groepstrainingen is er vaak een trainer aanwezig die jou hierbij kan helpen. Wel fijn als je hard aan het werk bent om jouw doelen te bereiken. Je wilt natuurlijk niet voor niets je eigen in het zweet helpen.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024