Wat is CrossFit?

De zomervakantie is afgelopen en je wilt weer lekker aan de slag. Er zijn wat kilo’s bijgekomen in de zomer, maar die moeten er nu af! De fitnesskleding komt dus weer tevoorschijn en het sporten gaat weer beginnen. Om jullie een beetje op weg te helpen willen wij jullie kennis laten maken met een populaire en ‘nieuwe vorm’ van fitness, namelijk CrossFit.

Waaruit is CrossFit ontstaan?

CrossFit is een relatief nieuwe manier van fitness. Uitgevonden door sporter en sportster Greg en Lauren Glassman. Zo’n twintig jaar geleden heeft de eerst CrossFit sportschool zijn deuren geopend in de Verenigde Staten en sindsdien verspreid de sport zich als een lopend vuurtje. Ook in Nederland zijn er verschillende plekken waar je CrossFit kunt beoefenen.

Wat is het?

CrossFit is een sport die ontstaan is uit een combinatie van meerdere sporten. Denken hierbij aan gewichtheffen (fitness), atletiek en gymnastiek. Een CrossFit schema ziet er erg divers uit. Iedere dag wordt er een andere spiergroep getraind. Zo zorg je ervoor dat je lichaam zich ontwikkeld in alle spiergroepen.

De sport is ontstaan om je leven ‘makkelijker’ te maken. Dagelijkse activiteiten zoals duwen, optillen en verplaatsen worden makkelijker door de ontwikkeling van je spieren. Net als bij fitness worden er dus verschillende spiergroepen getraind. Vandaar wordt deze sport ook door veel fitnessfanaten omarmd. Daarnaast is het ideaal dat je er niet speciaal nieuwe sportkleding voor hoeft aan te schaffen. Velen van jullie hebben al fitnesskleding in de kast liggen. Een sportlegging met bijpassende sport-bh bijvoorbeeld. Dit fitnessoutfit kan prima gebruikt worden bij een training CrossFit.

Wat voor materiaal heb je nodig?

Naast een goed fitnessoutfit zijn er verschillende materialen nodig om een geslaagde CrossFit training te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tractorband of een zware boomstam. Vaak worden er zware materialen gebruikt die jou flinke spierpijn zullen bezorgen na je training.

Wedstrijden

Zowel nationaal als internationaal zijn er verschillende wedstrijden te vinden op het gebied van CrossFit. Net als bij fitness is het aanbod erg groot en zal je dus niet beperkt zijn in je keuze.

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooi outfit voor tijdens de training? Bezoek dan eens onze fitnesskleding pagina!

SportSport