Fitgirl van de week #19

Ik ben Priscilla, 26 jaar (bijna 27) en ik woon in Alphen aan den Rijn samen met mijn vriend. Deze zomer komt er een heel leuk nieuw huisgenootje bij: Miya.

Waar kunnen wij jou van kennen?

@fitprissie op Instagram die aan krachttraining en bikini fitness doet!

Wat doe jij op het gebied van sport?

Ik sport normaal gesproken 3-4 dagen in de sportschool. Momenteel thuis vanwege de quarantaine. Ik houd mij bezig met krachttraining om te werken aan mijn fysiek. Ik doe namelijk aan bikini fitness! Hiervoor heb ik een coach die wekelijks meekijkt naar mijn voeding, training en de progressie die ik hiermee maak.

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Ik ben zeker actief op mijn Social Media, ik gebruik Instagram dagelijks. Ik haal hier mijn inspiratie vandaan en ik vind het leuk om te zien hoe iedereen altijd zo lekker bezig is met zijn of haar doel! Ik vind het leuk om af en toe zelf wat te plaatsen, maar dat hoeft van mij niet meer elke dag. Paar jaar terug deed ik dat wel.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Ik hou van high waist leggings, dat vind ik echt heel mooi staan! Het liefst samen met een mooie crop top of mooie sport bh. Donkere kleuren vind ik mooi, maar af en toe een kleurtje ben ik ook echt wel van. Daarnaast heb ik Puma sportschoenen die ik echt heerlijk vind zitten om mee te sporten. Ik krijg er vaak complimentjes over, met de vraag waar ik ze vandaan heb. Maar ze zijn al zeker 3 jaar oud.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Een te klein broekje/shorts. Daar voel ik me niet comfortabel in. Ik kies dan liever een broek die lang is of een korte met langere pijpen.Een t-shirt draag ik ook liever niet, vind ik te weinig ademen en dan voel ik me zo opgesloten.

Do’s and don’ts op Social Media?

Wees vooral lekker jezelf! Deel wat jij leuk vindt op jouw manier. En laat je vooral niet gek maken door ‘perfecte’ plaatjes. Bijna iedereen gebruikt Instagram om mooie content te delen. Daar doet iedereen heel erg veel moeite voor. Daarnaast moet je ook nooit onderschatten wat iemand allemaal heeft gedaan om een bepaald fysiek te krijgen dat jij mooi vindt. Daar gaat soms echt jaren over heen. Probeer vooral te kijken naar iemand zijn of haar leefstijl in plaats van het uiterlijk. Iedereen is anders, maar je kan wel een fit lichaam bereiken door hard te werken en je leefstijl erop aan te passen. Dan is alles mogelijk.

Do’s and don’ts in de sportschool?

  1. Ruim je eigen spulletjes netjes op. Ik zie te vaak gebeuren dat het maar achtergelaten wordt of half wordt opgeruimd.
  2. Zie de sportschool niet als straf maar als uitje om lekker even te ontladen van de dag, je hoofd leeg te maken en juist je doelen te bereiken.
  3. Vraag om hulp als je een oefening niet begrijpt. Of als je hulp nodig hebt tijdens je oefening.
  4. Gewoon durven vragen hoe lang iemand met een bepaald apparaat nog bezig is. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent en of je tussendoor nog een andere oefening kan doen. Hoef je hem ook niet over te slaan.

Wat zijn je ambities?

Mijn ambitie is om dit najaar 2020 of voorjaar 2021 weer mee te doen aan een tweede bikini fitness wedstrijd. Eens zien of we de shape vergeleken 2018 verbeterd hebben en of we weer een stapje verder kunnen komen. Het lijkt mij in ieder geval tof om eens op een internationaal podium te staan.

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Blijf vooral in jezelf geloven! Als je een doel hebt: zorg ervoor dat je consistent bent en vooral ook veel geduld hebt. Lukt het je zelf niet? Ga dan op zoek naar een coach bij wie je je goed voelt en ga samen aan de slag om jouw doel te bereiken! Een mooie investering voor altijd: je leert echt zoveel meer over je eigen lichaam en hoe deze werkt.

Good luck!

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024