Fitgirl van de week #30

Ik ben Kim, 25 jaartjes jong en woon in de omgeving Nijmegen. Ik ben dol op koffie (max 2 op een dag wel hoor), reizen (helaas in que 🙁), fitness en het hebben van een groep vrienden wie mij stimuleren altijd het beste uit het leven te halen.

Op het moment ben ik afstuderende aan de HAN in Nijmegen met de bachelor Sportkunde. Gelijke tijd werk ik voltijd als clubmanager bij Fit For Free Arnhem Noord en maak ik onderdeel uit van de Ondernemingsraad van deze mooie organisatie. Voor Fit For Free werk ik op het moment bijna 5 jaar en heb mezelf hier een netwerk zien opbouwen binnen en buiten de fitness wereld. En vooral vriendschappen voor het leven.

Daarnaast ben ik dol op koffie! Al drink ik er max twee op een dag hoor, en dan wel bij mijn favoriete locals in Nijmegen!

Tevens vind je mij vooral in de sportscholen Fit For Free of Go4fit tijdens en rondom werk of tijdens een wandeling ter ontspanning in de stad Nijmegen.

Als het snel weer kan reis ik af naar Malaga en Italië. Ik ben dol op de Mediteraanse cultuur en nieuwe mensen ontmoeten. Hopelijk kan dat snel weer zonder te veel restricties of kosten.

Waar kunnen wij jou van kennen?

Voornamelijk wel Instagram haha. Anders Les Mills kwartalen/lessen of mijn bijna dagelijkse koffie rondes door Nijmegen als we naar bronnen/locaties kijken haha. Of van een bikini wedstijd binnen de WBFF/IFBB. Mijn Instagram is @kimexel.

Wat doe jij op het gebied van sport?

Ik doe nu iets meer als acht jaar aan fitness en werkzaam als personal trainer voor een jaartje of 5. Daarnaast geef ik Les Mills groep fitness lessen als BodyPump, BodyCombat en GRIT. De laatste twee zijn wel mijn kindjes haha. Heerlijk afmatten. Tevens ben ik HIIT-trainer bij MindGains samen met Ruud.

Tevens heb ik zes wedstrijden gedraaid in de bodybuilding wereld binnen de bikini klassen. Een top 2, top 5, top 6 binnen de IFBB en top 10 in de WBFF LA. Binnen de WBFF ben ik overgegaan naar de fitness diva klasse waar je gespierder mag zijn onder coaching van Evelien Nellen en Alicia Gowens.

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Ik ben vrij actief op sociale media, al kan ik ook makkelijk zonder. Toch deel ik vaak profileringsactiviteiten om anderen te stimuleren om ook het uiterste uit zichzelf in de businesswereld te halen. Of deel ik workouts, groep lessen en veel koffie. Al deel ik wel een fractie van mijn leven. Het persoonlijk aspect houd ik vaak wel voor me. Zie het als 30% wat ik op sociale media deel is wie ik ben, de andere 70% is voor dierbaren om mij heen zichtbaar.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Oeh lastige haha. Ik ben weg van het merk Oysho (Spaanse brand). Anders GymShark, Lululemon, Reebok of Ryderwear.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Ehm. Een bodysuit. Not my cup of tea. En kwa kleuren oranje en geel. Die kleuren zul je mij zelden tot niet zien dragen hahah.

Do’s and don’ts op Social Media?

Ik start met de don’t haha: Niet iedereen vraagt om jouw mening. Als iemand trots is op zijn/haar lichaam, iets heeft bereikt of een mening deelt over een maatschappelijk probleem of een persoonlijke foto deelt en je bent daar niet van gediend of het er niet mee eens.. houd gewoon je mening voor je. Als je alleen maar negativiteit wil delen, houd die lekker voor jezelf. Do not ruin some elses’ vibe by being rude, mean, jealous. Ik denk dat dat wel vaker gezegd mag worden. Hetzelfde geldt voor bedrijven wie hun service niet maximaal kunnen verlenen op dit moment.. Als mensen zich of verplaatsen in een ander of hun mening nuanceren (of niet delen), dan zou de wereld echt een stuk positiever zijn.

Een do op sociale media. Lekker jezelf zijn. Post wat jij wil ongeacht of je veel/weinig likes ontvangt. Doe het om jezelf te uiten, vrienden te maken, bedrijven te kennen en jezelf te vermaken. Instagram is een bron van iemands leven gedeeltelijk delen en zo moet je het zien. Alleen hoeft dat niet altijd meegaande te zijn met wat anderen doen. JUST BE YOU!

Do’s and don’ts in de sportschool?

Hahah oh hier kan ik altijd wel op los gaan. But will keep it short.

Dont’s: Niet lang kletsen en gewoon je set afmaken zodat anderen ook eens kunnen squaten 😋 Onthoud ook, het personeel is er voor jou om ontspanning te bieden na een studie/werk/drukke dag en niet om doelwit te worden van jouw negativiteit. We just want to keep you fit. Helpt ook als je voor ons en je mede sporter je gebruikte materialen opruimt 😉

Do’s: Wees niet bang om hulp te vragen van het fitness team of jouw medesporter. Iedereen is ooit ergens begonnen en is zeker bereid je advies te geven. Mannen bijten niet en vrouwen willen ook sterk worden. We are in this together fit fam! We zijn een community en dat mag vaker benadrukt worden.

Wat zijn je ambities?

Oef goeie hoor! Ik ambieer om mezelf te ontwikkelen dit jaar om werk kennis te vergaren in Arbowetgeving, financiën en strategie. Ik zie mezelf niet heel lang nog in de fitness wereld werken (buiten groep fitness om). En heb een mooie visie waar ik naartoe streef welke ik nog niet kan delen. Wel dat ik me niet gebonden wil voelen om op een locatie te werken, dus de mogelijk voor abroad met een Nederlands inkomen 🙂

Wel ambieer ik op persoonlijk vlak om mezelf meer rust te geven en dat het okay is om mensen soms los te laten en verder te kijken. But thats a work in progress. A healthy mind, body and spirit!

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Ongeacht wat anderen zeggen/vinden/denken over je, doe wat jij fijn vindt, goed voelt, leuk vindt en ga ervoor om jezelf gelukkig te maken.