Fitgirl van de week #5

Mijn naam is Eva-Louise, 25 jaar en ik kom uit Noordwijk. Ik ben een evidence-based online transformatiecoach voor vrouwen.

Waar kunnen wij jou van kennen?

Waarschijnlijk van Instagram, te vinden onder @eefshealth waar ik dagelijks veel tips en informatie op post.

Ik startte dit account heel wat jaren geleden, waarop ik mijn gezonde levensstijl ging delen. Destijds was dat alleen helemaal niet zo gezond… Ik was vooral heel obsessief met voeding bezig, struggelde met eetproblemen en met mijn zelfbeeld.

Gelukkig heb ik nu al een paar jaar een goede balans gevonden en sta ik veel sterker in mijn schoenen! Zelfs zo sterk dat ik vorig jaar mee heb gedaan aan een bikinifitness wedstrijd, waar ik zonder obsessieve manier of een strikt dieet naartoe heb kunnen werken. Het is letterlijk mijn passie geworden!

Na mijn master bewegingswetenschappen wist ik dat mij nog één ding te doen stond: ik wil anderen ook helpen in het vinden van hun eigen unieke gezonde levensstijl, zonder obsessief gedoe. Ik wil aan de wereld laten zien dat het ook ‘anders’ kan, op een normale manier.

Sindsdien ben ik online transformatiecoach voor vrouwen. Ik coach dames op het gebied van voeding en training, maar nog het belangrijkste: op hun mindset. Ondertussen heb ik al tientallen levens getransformeerd en ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit nu mag doen!

Wat doe jij op het gebied van sport?

Ik train 5x per week. Jaren heb ik 6x per week getraind, maar toevallig ben ik sinds een paar weken terug naar 5x. Daarbij doe ik eigenlijk alleen maar krachttraining! Cardio vind ik verschrikkelijk haha.

De krachttrainingen die ik doe zijn evidence-based. Dat houdt in dat mijn trainingen zijn afgestemd op mijn spiervezelsamenstelling en trainingsstatus middels testsessies. Ik train daarbij volgens de ‘high frequency’ methode, dus ik pak elke spiergroep meerdere keren per week. Deze principes pas ik ook toe op mijn cliënten, maar ik heb zelf ook een coach (Bell Coaching) die op dezelfde manier te werk gaat. Ik vind het fijn om op die manier zelf bij te leren!

Ben je actief op social media? Wat voor rol speelt social media in jouw leven?

Jazeker! Ik deel daar dagelijks inspiratie, informatie en tips! Social Media speelt een best wel grote rol in mijn leven. Middels DMs probeer ik zoveel mogelijk mensen te helpen en ik haal er ook mijn cliënten vandaan.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Een mooie strakke tight die hoog aansluit en een crop top!

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Zo’n wijde joggingsbroek en een wijd shirt. Ik vind het belangrijk om de vrouwelijke vormen mooi te benadrukken en dat valt met zo’n outfit helemaal weg haha. Al snap ik dat als je begint met krachttraining, dat het dan nog wel eens prettig kan zijn om zo’n outfit aan te trekken 

Do’s and dont’s op social media?

Een echte ‘do’ vind ik het hebben van een persoonlijkheid. Dat je de ware ‘ik’ laat zien achter het account. Je krijgt daardoor veel sneller een gevoel bij een bepaald merk.

Dont’s vind ik het belachelijk maken van anderen. Je mag best je mening geven, maar anderen belachelijk maken zegt meer over jezelf dan over die ander.

Do’s and dont’s in de sportschool?

Do’s vind ik elkaar gedag zeggen, een praatje maken, vriendelijk naar elkaar zijn. Voor veel mensen is het al een hele stap om naar de sportschool te gaan, dus het is belangrijk dat iedereen zich even welkom voelt.

Dont’s zijn het niet opruimen van je spullen, een apparaat lang bezet houden terwijl je de hele tijd op je telefoon zit, stinken, kreunen… Ooh en als je iemand advies geeft, zorg er dan ook voor dat je weet wat je zegt. Heb je eigenlijk geen idee, dan kan je beter je mond houden haha 

Wat zijn je ambities?

Mijn ambitie is de grootste vrouwelijke evidence-based transformatiecoach van Nederland worden! Ik leef nu echt mijn droom en ik wil dan ook zoveel mogelijk levens transformeren!

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Creëer jouw eigen unieke gezonde levensstijl en vind de balans tussen genieten en gezond leven. Het hoeft niet obsessief te zijn. Wees lief voor je lichaam en voor jezelf! Kies voor een gezonde levensstijl omdat je het je lichaam gunt.

Wees daarbij ook niet bang om om hulp te vragen als het je niet zelf lukt. Het is zonde om daar eeuwig mee te blijven struggelen en niet gelukkig te zijn. Je hebt maar één lichaam en één leven: dat is de beste investering die je kan doen.

Nieuwsgierig geworden wie ik ben en wat ik doe? Volg mij dan vooral op @eefshealth!

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024