Billen trainen

Wil jij ook mooie, strakke en ronde billen hebben? Dan zijn goede bilspieroefeningen van cruciaal belang. Door de juiste oefeningen te doen, kan je het laagje vet van je billen verminderen en je bilspieren versterken. Het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden door bijvoorbeeld gezonde voeding te eten en voldoende te bewegen. Dit kan helpen om overtollig vet te verminderen en de resultaten van je bilspieroefeningen te versterken.

Billen trainen voor bikini of jeans

Wanneer je regelmatig je billen traint wordt het veel aangenamer om strakke jeans te dragen. Veel mensen vinden hun billen te groot, te klein, te dik of te plat. Mocht ook jij niet tevreden zijn over je bilpartij, dan is het nu tijd om de nodige bilspieroefeningen te doen. Deze bilspieroefeningen met de nodige doorzettingsvermogen en een gezond voedselpatroon kunnen al snel tot mooi resultaten leiden. Wacht niet want voordat je het weet is het alweer zomer en loop je weer met bikini over het strand.

Wat is belangrijk voor mooie ronde billen?

Belangrijk voor mooie strakke billen zijn:

  1. Gezond voedselpatroon: Wanneer je dat laagje vet van je billen af wilt, zul je ook wat gezonder moeten eten. Het compleet uitsluiten van vetten in je voedselpatroon is niet verstandig. Om af te vallen hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je meer calorieën verbranden dan dat je nuttigt.
  2. De juiste bilspieroefeningen: In de sportschool zijn veel vrouwen bezig met de verschillende bilspieroefeningen. Onder het kopje ‘je billen trainen met de beste bilspieroefeningen’ worden een vijftal oefeningen besproken. Door deze tips op te volgen kan ook jij je billen goed trainen.
  3. Doorzettingsvermogen: Eenmalig een keer je billen trainen zal niet direct tot een mooie resultaat leiden. Het is belangrijk om over een langere periode je billen te trainen. Wanneer je deze trainingsduur combineert met een gezond levenspatroon, kan het al snel resultaat opleveren.

Je billen trainen met de beste bilspieroefeningen

De onderstaande oefeningen zijn in zowat elke sportschool uit te voeren. Ook jij kan vanaf vandaag met deze oefeningen. Wanneer je deze oefeningen voor het eerst uitvoert is het aan te raden om hulp van een instructeur te vragen. Met name bij squats is een juist uitvoering heel erg belangrijk!

  1. Squats: Met squats kun je naast je billen ook je benen trainen. Het is een oefening waarom je bijna alle spieren in je billen en bovenbenen meepakt. Naast deze spieren train je ook een beetje je buikspieren, heupen en onderrug. De dieper je de squat doet des te meer je ook je billen traint.
  2. Barbell hip thrusts: Dit is een oefening waarmee je heel goed je billen kunt trainen. Het is zelfs nog een betere oefening om je billen mee te trainen dan met squats. De oefening ziet er misschien een beetje genat uit, maar sla hem daarom dus niet over!
  3. Dumbbell lunges: Dit is een erg zware oefening waarvan je hartslag snel stijgt. Bij dumbell lunges stap je been voor been naar voren. Probeer hierbij nooit met je knie voor je tenen te komen. Wanneer je dit goed af gaat is het ook mogelijk om deze oefening met gewichten uit te voeren.
  4. Stiff-legged deadlift: Pak bij deze oefening niet teveel gewicht omdat het belangrijk is om de oefening goed uit te voeren. Je hebt dan kans dat je verkeerd gaat tillen waarmee de spanning op je onderrug komt in plaats van de hamstrings. Wanneer je oefening juist doet voel je de hamstrings goed branden na deze oefening.
  5. Bulgarian split squats: Bij deze bilspieroefening is het belangrijk hoe je staat. Zorg er daarom eerst voor dat je de oefening juist uitvoert voordat je begint met gewichten. Bij deze oefening geldt, hoe verder de benen uit elkaar staan, des te meer jij je bilpsieren traint.

Thuis billen trainen

Het is ook mogelijk om thuis je billen te trainen, zonder dat je je tas hoeft in te pakken en naar de sportschool hoeft te rijden. Door de oefeningen op de instructievideo na te doen, kan ook jij mooie, ronde billen krijgen, zonder excuses. Dus, aarzel niet om aan de slag te gaan met het trainen van je billen vanuit het comfort van je eigen huis.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024