De beste voedingsproducten voor het opbouwen van spiermassa

Welke voeding kan ik het beste nuttigen tijdens mijn proces van het opbouwen van spiermassa? En welke producten kan ik juist beter niet nuttigen tijdens dit proces? Naast super hard trainen is voeding namelijk net zo belangrijk (of belangrijker) als het aantal keren dat je gaat sporten. Daarbij is het ook belangrijk om regelmatig van voedingsproducten te wisselen. Je dieet zal dus stapsgewijs om een X aantal dagen moeten worden aangepast. In deze blog zullen wij jullie meer vertellen over de juiste voedingsstoffen. Zo hoef je zelf niet meer op onderzoek uit en kun jij je lekker focussen op de ontwikkeling van je spieren. Hieronder volgt een lijst van verschillende voedingsproducten die perfect passen bij het proces; opbouwen van spiermassa.

Zalm

Deze vis is rijk aan vitamines, gezonde vetten, mineralen en natuurlijk eiwitten. Een dieet is niet compleet zonder minimaal eens per week zalm te nuttigen. Dit kan zowel gebakken als rauwe zalm zijn. Naast de hiervoor genoemde gezonde stoffen die bijdragen aan het proces opbouwen van spiermassa is zalm ook goed voor de hersenen. Zalm bevat namelijk omega 3 vetzuren. Ook bevat zalm selenium, vitamine A en vitamine D wat op zijn beurt weer helpt tegen ouderdomsverschijnselen. Een echte aanrader dus.

Kip(filet)

Het borstdeel van de kip, ook wel bekend als kipfilet, is een van de lekkerste delen van de kip. Dit product is razend populair onder voornamelijk bodybuilders en dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Kipfilet is namelijk de perfecte bron voor eiwitten. Dit voedingsproduct zal bijdragen aan het proces; opbouwen van spiermassa, het proces; kwijtraken van lichaamsvet, en het proces; het onderhouden van spierweefsel. Kipfilet staat per 100 gram gemiddeld gelijk aan 31 (!) gram eiwit.

Amandelen

Misschien wel de meest geliefde notensoort van de wereld; de amandel. Vol met eiwitten en gezonde vetten en daarnaast ook nog eens goed voor het cholesterolgehalte. Amandelen werken vooral goed bij personen die snel gaan overeten (te veel eten). Amandelen bestaan namelijk voornamelijk uit gezonde vetten en voedingsvezels die er voor zorgen dat je een vol gevoel krijgt. Zo stil je dus de honger en voorkom je overmatig eten.

Bonen

Een andere goede voedingsbron voor zowel eiwitten als koolhydraten zijn bonen. Hierbij kun je denken aan limabonen, zwarte bonen of bruine bonen. Bonen zijn erg calorierijk en zijn dus goed voor de opbouw van je spiermassa. Ideaal dus voor degene die meer calorieën binnen moeten krijgen om zo hun spiermassa te kunnen opbouwen.
SportSport