Fit blijven tijdens corona?

De sportscholen zijn tot op heden nog niet gesloten, maar wat nou als dat wel gebeurd? Of sport jij altijd liever thuis? Dan zit je hier goed! In deze blog geven wij jou verschillende tips over hoe jij vanuit huis gewoon fit kan blijven. Met of zonder fitnessapparaten en met of zonder fitnessaccessoires. Alles is mogelijk.

Maak een planning

Wellicht zat je voorheen in het ritme om dagelijks of een bepaald aantal dagen per week naar de sportschool te gaan. Wanneer je vanuit huis sport heb je dit ritme niet. Het is daarom slim om een planning te maken met je doelen voor elke dag. Zo heb je een houvast en wordt je er aan herinnerd dat je op bijvoorbeeld donderdag een ronde moet hardlopen. Daarnaast zou je vast een sportsetje voor de volgende dag kunnen klaarleggen. Leg je fitness legging en sport bh op een plek waar je gegarandeerd langs zult komen. Dit herinnerd je er aan dat je nog moet sporten.

Samen wandelen/hardlopen

We begrijpen dat het soms moeilijk is om aan de slag te gaan. Je hebt er geen zin in of je stelt het liever uit. Met zijn tweeën gaat dit waarschijnlijk een stuk makkelijker. Bespreek met iemand of hij of zij het leuk vindt om wekelijks samen te gaan sporten. Doordat je de ander iets beloofd voel je eerder de verplichting om het ook daadwerkelijk te doen. Dit zorgt er dan weer voor dat jij je dagelijkse sportactiviteiten behaald. Dus haal dat fitness outfit maar uit de kast en ga aan de slag!

Geen focus bij het thuiswerken

Ben je de concentratie even kwijt? Of ben je toe aan een korte break? Loop eens tien keer op en neer van je trap. Dit verruimt je geest en is daarbij een goede workout. Zo pak je toch weer wat kleine sportoefeningen mee en heb je een korte pauze gehad. En ben nu eens eerlijk; zit jij niet al in je sportoutfit achter je thuiswerkplek?

Muziek tijdens het koken

Wellicht doe je dit al, anders is dit zeker een aanrader. Wedden dat je niet stil kunt blijven staan?

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024