Hygiëne in de fitness

Wat doen we goed en wat gaat er fout? Zo wat heel Nederland staat tegenwoordig in de sportscholen en dit brengt natuurlijk flink wat met zich mee. De fitness is natuurlijk een plek voor sportende, zwetende mannen en vrouwen, maar ook een enorme broeihaard voor bacteriën. Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan? En wat zijn de do’s en don’ts? Dat vertellen wij jullie in deze blog!

Fitness outfit afwisselen

Er wordt aangeraden om elke training een nieuwe sportoutfit te dragen. Zorg er daarom dus voor dat je beschikt over bijvoorbeeld meerdere fitness leggingen en tops. In je fitness outfit zul je namelijk gaan zweten en hier hopen de bacteriën zich op. Een outfit twee keer dragen kan, maar langer wordt zeker afgeraden. Naast het feit dat de bacteriën zich hier gaan ophopen kan er ook een vervelende (zwetende) lucht ontstaan. Dat wil je niet toch?

Zorg voor eigen materiaal

Het overkomt iedereen wel eens. Je gaat naar de sportschool en je vergeet je spullen. Zo kun je bijvoorbeeld je handdoek of je bidon vergeten. Eentje lenen van iemand anders? Dat kan. Aangeraden wordt het echter niet. Het zou zo maar eens kunnen dat de andere persoon grieperig of verkouden is. Of diegene heeft misschien wel een koortslip. Je wilt natuurlijk niet dat dit door haar/hem wordt overgedragen aan jou. Zorg daarom altijd voor je eigen spullen!

Sporten tijdens ziekte

Je zit er helemaal in en wilt absoluut geen dagje overslaan. Er zal gesport moeten worden, kosten wat kost. Dit horen wij vaker, maar raden het toch af. Denk alsjeblieft aan de medemens en ben en blijf loyaal naar hen. Omdat jij ziek bent kunnen anderen dit virus van jou overnemen. Blijf daarom liever thuis om dit te voorkomen. Daarnaast heeft je lichaam energie nodig om te herstellen. Wanneer je je energie gaat verbruiken in de fitness kan dit er voor zorgen dat je langer ziek blijft.

SportSport