7 Tips voor sport influencers

1. Maak gebruik van de verschillende features die Instagram te bieden heeft

Instagram weet erg veel van jou als gebruiker en speelt hier prima op in. Met de data die zij opslaan kunnen zij precies zien welke accounts interessante content maken en hoe divers deze content is. Om diverse en interessante content te maken en te behouden is het van belang om gebruik te maken van de verschillende functies die Instagram te bieden heeft. Dit zorgt ervoor dat het algoritme van Instagram voorrang geeft aan accounts die hiervan gebruik maken.

2. Maak een Instagram business account

Voor veel influencers is dit waarschijnlijk overbodig, omdat zij dit al hebben ingesteld. Degene die dit nog niet gedaan hebben willen wij aanraden om dit wel te doen. Met je Instagram business account heb je namelijk toegang tot een duidelijk inzicht van je statistieken en krijg je de mogelijkheid tot adverteren. Zo zou je bijvoorbeeld je fitnesskleding kunnen promoten via advertenties. Of kun je aan de hand van de statistieken achterhalen of het filmpje waarin je fitness oefeningen presenteert wel echt aanslaat bij je followers.

3. Experimenteer met content

Er is maar een manier om erachter te komen welke content het beste werkt voor jouw profiel. Namelijk door het te testen. Wellicht doen video’s het erg goed op jouw pagina óf juist de posts waarin quotes zijn verwerkt. Dit verschilt natuurlijk per persoon. Experimenteer dus een tijdje, totdat je denkt te weten wat werkt. Is dat bijvoorbeeld het presenteren van kleding? Of juist het motiveren van followers door middel van inspirerende sport-quotes?

4. Maak gebruik van Instagram stories

Veel sporters hebben last van een teruglopend bereik. Om toch op de timeline van je volgers te blijven verschijnen is het belangrijk om gebruik te maken van stories. Deze posts blijven 24 uur staan en verhogen dus de kans dat jij wordt gezien door je volgers. Daarnaast zien stories er anders uit. Wanneer je hier goed op inspeelt kun je je posts net die persoonlijke twist geven waarnaar je volgers op zoek zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een post waarin je verschillende fitnessoefeningen demonstreert. Of repost een normale post op je story. Hierdoor neemt men wellicht toch nog een kijkje bij je post waarin je een nieuw fitnessoutfit showt aan je volgers.

5. Plan je posts in op de juiste momenten

Het is zeker geen geheim meer dat het erg belangrijk is om rekeningen te houden met de tijden waarop je iets post. Tijden als; 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 werken vaak het best. Maak hier dan ook gebruik van. Je volgers zullen vaak op Instagram kijken op de momenten dat zij pauze hebben, net klaar zijn met werken óf wanneer zij voor het slapen nog even door hun socials scrollen. Om een groot bereik te behalen is het dus zeker slim om rekening te houden met de tijd. Gebruik hiervoor ook je statistieken pagina. Hierop kun je terugzien welke tijden voor jou goed werken en welke posts hierbij passen.

6. Interactie

Interactie met je volgers is erg belangrijk. Veel sporters zien hun volgers als ‘fans’ en zij zijn natuurlijk maar wat blij als jij reageert op hun reacties. Bedank ze daarom voor hun lieve reacties. Daarnaast is het mogelijk om je posts zo te beschrijven dat je een reactie bij je followers triggerd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de zinnen; ‘wie van je vrienden?’ ‘ben jij het hiermee eens?’ etc. De post kun je dan vervolgens afsluiten met de tekst: ‘Laat het weten in de comments!’. Interactie zorgt ook voor een groter bereik. Je zult namelijk eerder en vaker tevoorschijn komen op de timeline van anderen.

7. Gebruik #hashtags

Hashtags zorgen voor een groter bereik. Door relevante hashtags te gebruiken zal jij dus wellicht meer likes en followers krijgen. Relevante hashtags voor sport influencers zijn vaak: fitgirls, fitfam, sporten, gezond, gezond leven, sportkleding, fitness, fitnesskleding etc. Interesse in een samenwerking? Neem gerust contact met ons op! info@fitclothes4you.nl
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024