5 zomertrends rondom fitnesskleding

Tegenwoordig is fitness uitermate populair. Naast dat het voor velen een sport is, is het voor velen ook een levensstijl geworden. Verschillende vrouwen ademen de fitnessleefstijl en zij zijn dan ook vaak op zoek naar de perfecte fitnessoutfit.

Inmiddels draait het in de sportschool steeds meer om zien en gezien worden. Het is daarom voor velen een echte no go om in je oude trainingspak in de sportschool te verschijnen. Een outfit van nu is trendy, comfortabel en van de juiste stof gemaakt. Deze fitnesskleding kan gedragen worden in de sportschool, maar ook buiten de sportschool wordt deze kleding gedragen als trendy outfit. Om jullie een beetje op weg te helpen in jullie zoektocht hebben wij vijf zomertrends op het gebied van fitnesskleding op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit je bij het kiezen van het juiste sportsetje!

1. Schoenen met felle kleuren

De retro fitnesstrend is weer terug. In de jaren ’80 waren retro kleuren uitermate populair en het lijkt erop dat dit weer helemaal terug is. Felle kleuren zoals geel, rood en oranje worden gecombineerd met kleuren als blauw, paars en groen. Ook de felgekleurde schoenen waarbij één kleur de boventoon voert zijn weer hot.

2. Felgekleurde fitnesskleding

Felgekleurde kleding is weer trendy. De tijden waarin kleuren als zwart en grijs als trendy fitnesskleding werd gezien verdwijnt langzaam. Velen vinden het tegenwoordig wat te ‘standaard’. Hierdoor is de felle fitnesskleding weer helemaal populair. Drukke printen, felle kleuren of bijzondere combinaties, tegenwoordig is er erg veel mogelijk. Je mag best gezien worden in de sportschool en ga er ook vanuit dat je gezien wordt. Dat heb je dan het liefst in een trendy outfit, toch?

3. Oplichtende stoffen

In het donker geeft jouw outfit nog wat licht. Zie het als ‘glow in the dark’. Strepen, figuren of logo’s worden steeds vaker met deze stof gemaakt. Naast dat deze stof in het donker wat licht uitstraalt is het natuurlijk ook gewoon hartstikke hip.

4. Trainingspakken

De trainingspakken zijn weer terug van weggeweest! Deze outfits kun je prima gebruiken als setje fitnesskleding. De stof is heerlijk zacht en ventileert prima. Daarnaast zitten de pakken vaak heerlijk comfortabel. Een kleine verandering is er wel. De trainingspakken zijn iets minder wijt (slim fit) geworden. Maar daar hoor je ons niet over klagen, toch?

5. Camouflage print

Of camouflage print ooit uit de mode is geweest durven we niet te zeggen, maar ook dit jaar is het weer helemaal hip. Van tops tot leggings én van zweetbandjes tot bidons. Camouflage print heeft nog steeds een groot aandeel binnen de fitnesskleding. Een hippe camouflage outfit is bijvoorbeeld een camouflage print fitnesslegging met bijpassende camouflage print top.

SportSport