Fit blijven tijdens de coronacrisis?

Het zijn bizarre tijden. De coronacrisis houdt ons al een jaar in zijn greep en de sportscholen blijven gesloten. Zelfs het buiten sporten wordt je nu grotendeels ontnomen door de sterke winter. Maar, volgens ons geen reden om achter te blijven! Buiten sporten zit er wellicht niet in met deze sneeuw, maar thuis kun je natuurlijk ook prima sporten. Hieronder geven wij jou graag verschillende tips hou je vanuit huis toch lekker aan je lichaam kunt werken. Dus trek je fitness outfit aan en ga aan de slag!

Maak een planning

Een goede planning maakt een wereld van verschil. ‘Verplicht’ jezelf om bijvoorbeeld minstens drie keer per week te sporten en een gezonde leefstijl na te streven. Eet gezond en zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Je kunt zelfs een eetschema maken om dit goed te kunnen bewerkstellen.

Zoek een train maatje

Je mag natuurlijk nog steeds een iemand thuis ontvangen. Met een fitness maatje zorg jij ervoor dat je eerder geneigd bent om te gaan trainen. Je kunt je vriend/vriendin natuurlijk niet teleurstellen. Daarnaast maakt het jouw workout natuurlijk ook een stukje gezelliger. Het draait tenslotte wel om het plezier.

Gebruik spullen uit je huis

Er zijn tal van mogelijkheden om thuis een goede workout te doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de trap. Of gebruik je bank om je triceps te trainen. Op YouTube staan honderden voorbeelden van goede trainingen die je gewoon vanuit huis kunt doen.

Hardlopen

Natuurlijk een van de beste workouts om je conditie op peil te houden. Met dit weer wordt het helaas wat lastiger, maar zodra de sneeuw verdwijnt kun jij er natuurlijk weer op uit! Daarnaast is hardlopen niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Door elke dag buiten te bewegen krijgt je brein verschillende impulsen die jou gelukkiger maken en een vrolijk gevoel geven. Dat helpt wellicht tegen het wegvallen van al je sociale contacten.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024