Fitgirl van de week #29

Ik ben Manouk en ik ben 25 jaar. Sinds eind 2020 woon ik samen met mijn vriend Tom in Wijk aan Zee, 5 minuten lopen van het strand. Ik werk sinds 2018 fulltime als Team Assistente bij een bekend vastgoed bedrijf op de Zuid As in Amsterdam. Plannen, regelen en organiseren is dus echt mijn ding.

Waar kunnen wij jou van kennen?

Jullie kennen mij waarschijnlijk persoonlijk of via mijn Instagrampagina @fit_noukie.

Wat doe jij op het gebied van sport?

Ik heb heel veel sporten gedaan in mijn jeugd, van skiën en ballet tot voetbal. Echter kwam de liefde voor fitness 5 jaar geleden op mijn pad en sinds 4 jaar doe ik dit met heel veel passie met als doel bikinifitness wedstrijden. In 2019 heb ik dan ook meegedaan aan twee wedstijden, Golds Gym Classic (C-wedstrijd) en Hercules (B-wedstrijd) waar ik bij beide wedstrijden een tweede plek behaalde. Ik ben echt enorm trots op deze prestatie na mijn eerste prep. Nu is mijn doel werken aan mijn fysiek om uiteindelijk internationale wedstrijden te kunnen draaien samen met mijn vriend en onder begeleiding van mijn coach Shannen Delilah. Naast fitness is surfen een andere grote hobby van mij, nu ik dichtbij de zee woon is het makkelijk om snel mijn wetsuit aan te trekken en met mijn board naar de zee te lopen. Surfen geeft mij echt een enorm gevoel van vrijheid. Daarom raad ik ook echt iedereen aan om het eens te proberen. Je vergeet alles wat er in het dagelijks leven aan de hand is als je in de zee ligt, echt magisch. In de zomer doe ik ook af en toe mee aan catamaran zeilwedstrijden op zee met mijn vader. Mijn vader is de stuurman en ik ben de fokkenmaat. We zijn altijd erg competitief, die eerste plek willen wij altijd binnenslepen.

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Ik ben zeker actief op social media, iets te veel in mijn ogen. Ik zie het ook als mijn grootste verslaving. Ik vind het namelijk erg leuk om te kijken naar andere fitte meiden hoe zij dingen aanpakken, daar krijg ik motivatie van. Graag deel ik ook waar ik mee bezig ben om andere te motiveren en sinds kort ben ik ook in samenwerking met twee bedrijven. Een daarvan is Maximum Lifestyle, dit is een supplementen merk die echt super zuivere producten verkoopt. Verder heeft het sportmerk Stronger Label mij benaderd om hun kleding te promoten. Het promoten van goede kwaliteit spullen vind ik erg leuk om te doen als er een leuke deal aanvast zit. Dit motiveert mij ook om lekker bezig te zijn met mijn socialmediaplatform.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Mijn favoriete fitness outfit is het nieuwe setje van de Hero-3 collectie van Stronger Label, het is gemaakt van 74% recycled plastic. Dit geeft mij een goed gevoel en de kwaliteit van de kleren is echt heel erg goed. Daarnaast draag ik vaak vibram 5finger schoenen, die schoentjes met tenen. Ziet er super stom uit, maar is goed voor je lichaam. Merk ook dat ik veel beter train op zulke schoenen.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Ik zou absoluut geen te korte broekjes of make-up dragen tijdens het sporten. Als mijn bil de hele tijd onder het broekje vandaan glipt zou ik helemaal gek worden haha. Daarnaast ga je ook zweten en is make-up niet bepaald goed voor je huid.

Do’s and don’ts op Social Media?

Do’s op social media, wees lekker jezelf en deel wat jij leuk vindt. Ik ga echt slecht op mensen die alleen maar mega bewerkte foto’s posten, of alleen maar dezelfde soort foto’s. Ik vind pagina’s leuker als ze diverse dingen posten en het er aantrekkelijk en niet fake uitziet. Niemand is perfect, en dat hoeft je foto ook niet te zijn. Het is toch juist fijn als je jezelf in positieve zin met elkaar kan vergelijken?!

Do’s and don’ts in de sportschool?

Do’s in de sportschool, leer eerst de basics aan voordat je met gewicht aan de gang gaat. Eerst een paar sessies met een Personal Trainer is echt geen slecht idee. Zij leren je de techniek en wat je moet doen met voeding om je doelen te behalen. Kijk goed in de spiegel hoe je een oefening uitvoert. Voer het ook met aandacht uit en tel in je hoofd. Dus bijvoorbeeld in een squat: zak 3 seconden, houd 1 seconden vast en ga 2 seconden omhoog en start meteen opnieuw. Hierdoor span je de spieren maximaal aan, waardoor je meer resultaten behaald.

Dont’s in de sportschool, doe niet alleen maar cardio. Van krachttraining val je af en word je sterker.
Zet uit je hoofd dat iedereen naar je kijkt. Zet lekker een muziekje op en wees alleen bezig met jezelf. Veel meiden zeggen vaak dat ze erg worden aangestaard in de gym, probeer er niet op te letten, want ze kijken waarschijnlijk naar je omdat je een mooie meid bent.

Wat zijn je ambities?

Mijn ambities op job gebied is om Personal Assistant te worden en in de toekomst een eigen gym te starten met mijn vriend.
Mijn ambities op sport gebied is om internationale wedstrijden te doen met Bikinifitness en goed worden in surfen!

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Zorg goed voor jezelf, je hebt maar een lichaam dus wees er lief voor. Veel klachten worden voornamelijk veroorzaakt door onderbelasting, dus zorg ervoor dat je tenminste iets van sport doet in een week. En slaap genoeg! Slapen is werkelijk zo belangrijk. Dus pas op met te veel slechte voeding en alcohol, dit zorgt voor een slechtere nachtrust en hierdoor ook meer stress.

Heel veel liefs,
Manouk Eriks

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024