De perfecte fitness oefeningen voor thuis

Je kent het vast wel. Het is in de avond en je hebt eigenlijk helemaal geen zin meer om naar de sportschool te gaan. Toch baal je daar stevig van, want het liefst werk je toch even aan je lichaam. Om dat resultaat toch te kunnen behalen hebben wij verschillende fitness oefeningen voor jullie op een rijtje gezet. Deze oefeningen zijn prima uit te voeren vanuit huis en je hoeft hiervoor dus niet naar de sportschool af te reizen. Lekker toch?

Warming-up en stretchen

Begin altijd met een warming-up en wat rek-en-strek oefeningen voordat je echt begint aan je workout. Het is ontzettend slecht voor je spieren om aan een training te beginnen voordat je spieren zijn opgewarmd. Dit zorgt voor mindere resultaten én kan er bovendien voor zorgen dat je geblesseerd raakt.

Korte cardio

Om je warming-up nog iets meer vorm te geven kun je beginnen met een korte cardio-oefening vooraf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld touwtjes springen of een stukje fietsen. Ga je buiten een stukje fietsen? Zorg dan voor warme sportkleding in deze tijd van het jaar. Bijvoorbeeld een trainingspak. Een fitness legging met bijpassende crop top kan ook prima, al is het wellicht wel slim om daarbij een jack te dragen om je te beschermen tegen de wind. Wil je niet naar buiten? Dan is touwtje springen voor jou de beste optie!

Push Ups

De Push Up is een van de oudste oefening die er bestaat. Bij deze oefening train je niet alleen je borst, maar ook je biceps, triceps en je schouders. Ideaal toch? Wat helaas nog vaak gebeurt is dat deze oefening niet goed wordt uitgevoerd. Om optimaal resultaat te behalen is het van uitermate belang dat jij deze oefening goed uitvoert. Maar hoe doe je dat? Dat zie je hieronder!

Triceps Dips

Een erg goede oefening voor je triceps is de Triceps Dips. Bij deze oefening ga je achterstevoren tegen een bank of tafeltje zitten en duw je jezelf meermaals omhoog. Je zult merken dat je dit gaat voelen in de achterkant van je bovenarmen. Hieronder zie je een uitleg van de perfecte Triceps Dips.

Op zoek naar nog meer fitness oefeningen voor thuis? Neem dan eens een kijkje op Youtube of op een andere blog van ons! Hier vind je tal van oefeningen die je vanuit huis kunt uitvoeren. Dus trek die fitness legging maar aan en sporten maar!

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024