De fitness gaat weer open, wat betekent dit voor mij?

Na verschillende campagnes en roepen om hulp van sportscholen is het bijna zover. De sportscholen mogen weer open! In plaats van dat zij pas op 1 september hun deuren mogen openen, openen zij nu hun deuren per 1 juli. Dat betekent dat jij vanaf die woensdag dus weer lekker aan de slag kan. Heerlijk, toch?!

Wat betekent dit voor mij?

Het sporten in de fitness gaat er de komende tijd een stuk anders uitzien als voorheen. Door het coronavirus zijn de sportscholen genoodzaakt om verschillende maatregelen te treffen om hun deuren te mogen openen. Dit betekent dat jij dus wel degelijk verandering zult ondergaan. Deze veranderingen bespreken wij graag met jou in deze blog. Als eerst ben je genoodzaakt om te reserveren bij jouw fitness. Dit gebeurt telefonisch en de sportschool is verplicht om te vragen naar je gezondheid. Zij zullen dus van jou willen weten of je ziek bent, verkouden bent of last hebt van koorts. Dit proces zullen zij opnieuw herhalen bij binnenkomst. Het zekere voor het onzekere dus. Ben je gezond en heb je gereserveerd? Dan ben jij van harte welkom in de fitness. Trek je leukste fitness outfit aan en ga er op uit. Vaak ben je maar maximaal een uurtje welkom en dat uur wil je natuurlijk maximaal benutten. Bedenk daarom vooraf wat je wilt trainen en hoe je dit gaat doen. Je bent namelijk ook wat tijd kwijt aan het schoonmaken van de toestellen. De sporter is zelf verantwoordelijk voor het desinfecteren van de fitness apparaten. Douchen na een zware workout zit er niet in. Dit is niet toegestaan en zal je dus thuis moeten doen.

Mondkapje

Het mag natuurlijk wel, maar het is niet verplicht om een mondkapje te dragen tijdens het sporten. Wellicht ben je hier erg blij mee, want dit ademt natuurlijk wel een stuk fijner. Ook handschoenen zijn tijdens het sporten in de fitness niet verplicht. Je bent dus in principe niet genoodzaakt om nieuwe ‘fitness kleding’ te bestellen. Volgens het RIVM is de kans op besmetting, mits de regels worden nageleefd, beperkt.

Aantal sporters

Vooraf werd gedacht dat er, net als in de horeca, maximaal dertig personen tegelijk aanwezig mogen zijn in het pand. Hier is echter niks over verteld. Dit zou kunnen betekenen dat het dus is toegestaan om meerdere sporters te ontvangen in de sportschool. Waarschijnlijk wordt er gekeken naar de grootte van de fitness en aan de hand hiervan wordt bepaald hoeveel personen er binnen mogen. De anderhalve meter afstand blijft heilig! Wij wensen jullie veel succes bij het sporten in deze bijzondere tijd. Laten we er met zijn allen het beste van maken.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024