Maatregelen sportscholen na de coronacrisis

6 mei zal er weer een nieuwe persconferentie worden gehouden. Dit gaat ons vertellen wat er de komende tijd weer langzaamaan mogelijk gaat zijn. Betekent dit dat de sportscholen weer open gaan? Dat weten wij niet. Wat wij wel durven te voorspellen, is dat er door de sportscholen verschillende maatregelen worden getroffen. Enkele voordehand liggende maatregelen bespreken wij graag met jou.

Anderhalve meter

Veel fitnessapparaten staan waarschijnlijk al zo’n anderhalve meter uit elkaar. Echter is er voor veel sportscholen nog winst te behalen op dit vlak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cardio hoeken. Ook de loopbanden zullen verder van elkaar af geplaatst moeten worden. Naast de apparaten is het natuurlijk ook belangrijk dat jij zelf voldoende afstand houdt van andere sportsters.

Ontsmetten

Veel sportscholen bieden deze mogelijkheid al aan. Ergens (of op meerdere plekken) in de fitness staat vast en zeker desinfectiemateriaal voor jou klaar. Denk hierbij aan papieren met desinfectiemiddel. Sportscholen zullen vast en zeker meer van deze mogelijkheden gaan plaatsen. Daarnaast wordt je wellicht meermaals gevraagd om hier dan ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Doordat jij als fanatiek sportster gebruik maakt van verschillende apparaten kun je natuurlijk bepaalde bacteriën overdragen. Ontsmet daarom ieder toestel vooraf je begint aan een oefening.

Bepaald aantal bezoekers

Regels voor bijvoorbeeld supermarkten gaan wellicht ook voor sportscholen gelden. Denk hierbij aan een maximaal aantal personen wat binnen in de fitness mag zijn. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je bijvoorbeeld moet reserveren voor een moment dat jij wilt gaan sporten. Aan de hand van het ledenaantal zal dan waarschijnlijk beslist worden hoe vaak jij dan ook daadwerkelijk in de fitness ‘welkom’ bent.

Handdoek

In vrijwel elke sportschool is dit eigenlijk al verplicht. Naast je fitnessoutfit, flesje drinken en fitnessaccessoires is dit eigenlijk het eerst wat je inpakt in je sporttas. Puur om de hygiëne in de fitness te kunnen waarborgen. Voor een ander, maar zeker ook voor jezelf. Hou je hier dan ook aan.

Handen wassen

Was je alsjeblieft je handen vooraf je de fitness bezoekt? Dit voorkomt dat jij bepaalde bacteriën mee naar binnen neemt. Deze regel zal de komende maanden nog veel vaker worden herhaald door tal van personen. Probeer het dan ook in je dagelijkse routine mee te nemen. Het zou eigenlijk automatisch moeten gaan. Trek je favoriete fitnessoutfit aan, pak je spullen bij elkaar, was je handen en op naar de sportschool!
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024