Fitgirl van de week #21

Mijn naam is Chantal Wrekenhorst, ik ben 25 jaar en woon in een klein dorpje op de Veluwe. 

Waar kunnen wij jou van kennen?

Van mijn Instagram account: @cwrekenhorst

Wat doe jij op het gebied van sport?

Ik ben sinds een jaar actief bezig met krachttraining en ik ben 5/6 dagen per week in de sportschool te vinden. Nu natuurlijk helaas even niet vanwege het Corona Virus. Maar mijn eigen thuis gym is al flink gegroeid, dus ik blijf lekker aan de gang. Daarnaast heb ik een eigen paard waar ik regelmatig mee ga rijden.

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Sinds februari dit jaar ben ik meer met social media gaan doen en dan voornamelijk Instagram. Ik ben er dagelijks mee bezig, het is super leuk om mensen te motiveren en inspireren met mijn posts. Daarnaast krijg ik veel vragen waar ik graag antwoord op geef.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Ik hou van felle kleuren en draag het liefste sets van Doyoueven. High waisted leggings met een mooie sportbh vind ik super mooi en die draag ik dan dus ook altijd. Qua schoenen draag ik witte converse, deze zijn voornamelijk heel fijn tijdens legdays, zo sta je mooi stabiel en kun je de oefeningen nog beter uitvoeren.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Korte broekjes vind ik persoonlijk niet fijn, want dan voel ik mij niet comfortabel. En ik vind het heel belangrijk de goede maat sportkleding te dragen. Ook shirts die hoog aansluiten in je nek vind ik heel vervelend, dat ademt niet genoeg en dat voelt heel verstikkend.

Do’s and don’ts op Social Media?

Het is heel belangrijk jezelf te blijven, er staan zoveel “perfecte” plaatjes op Instagram, maar er word ook genoeg gephotoshopt helaas. En dit is helemaal niet nodig, iedereen is mooi op zijn eigen manier, dus laat dat vooral zien! Ook zitten er genoeg mensen tussen die achter hun beeldscherm zitten en denken dat ze alles kunnen schrijven. Daar heb ik een hekel aan, waarom zouden wij andere mensen be- of veroordelen terwijl wij die persoon helemaal niet persoonlijk kennen. Dat vind ik echt een no go.

Do’s and don’ts in de sportschool?

Doen waar jij je goed bij voelt! En je niet laten beïnvloeden door anderen. Het is heel makkelijk om jezelf te vergelijken met mensen die er al jaren komen, maar iedereen begint ergens en je doet het voor jezelf. Wat ik echt een don’t vind is wanneer mensen ongevraagd kritiek geven, het is fijn als ze je willen helpen. Maar doe dat dan op een positieve manier. Ook vind ik het heel vervelend als mensen hun spullen niet opruimen, we zijn er allemaal voor onszelf maar elkaar een beetje helpen door het opgeruimd te houden houd het wel zo leuk.

Wat zijn je ambities?

Ik wil eigenlijk vooral zo doorgaan als waar ik nu mee bezig ben. Het is belangrijk fit en gezond te blijven en dat is waar ik naar streef. Dit geeft een heerlijk gevoel en dat je uiterlijk erdoor veranderd is natuurlijk een kers op de taart. In juni heb ik mijn eerste fotoshoot gepland staan dus ik wil er nog een schepje bovenop doen en kijken waar ik toe in staat ben.

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Blijf vooral jezelf, vergelijk jezelf niet met anderen, hoe moeilijk dat ook is en doe wat jij leuk vind om te doen.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024