De sportschooltrends van het moment

Het is de volksport van het moment; fitness. De sport is op dit moment uitermate populair en volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dit zelfs de populairste sport van Nederland te zijn. Volgens het CBS (Centraal Bureau van Statistiek) wordt deze aanname bevestigd. Minstens 53% van Nederland heeft in het afgelopen jaar minstens 1x per week de sport fitness beoefend. De sport fitness brengt verschillende trends met zich mee. De populairste trends op het gebied van fitness op dit moment staan hieronder beschreven.

Vakantiekilo’s kwijtraken

De zomervakantie is weer achter de rug en dit betekent dat het jaarlijks terugkerende fenomeen zich weer voordoet. Men begint massaal te trainen. Sportscholen verbinden in deze tijd honderden, misschien wel duizenden, sporters aan zich en fitnesskleding webshops blijven maar bezig met de verkoop van een sportlegging of sport-bh. Opvallend bij de ‘nieuwe’ sporters is dat zij zichzelf vaak weer afmelden na een bepaalde periode. De fanatiekelingen blijven langer hangen.

Boutiquegyms

Een boutiquegym is in principe niets meer dan een super luxe trendy sportschool. Deze branche is voornamelijk in de afgelopen jaren flink gegroeid. Voornamelijk zijn deze sportscholen te vinden in de randstad. In steden als bijvoorbeeld Maastricht vindt je deze sportscholen niet. Kenmerkend voor deze gyms zijn de hoge kosten. Vaak wordt er gewerkt met rittenkaarten, een enkele les kost al snel €20,-.

Vrouwen trainen hun billen

Een trend die op dit moment op doet is dat vrouwen voornamelijk hun billen trainen. Sportscholen beschikken steeds vaker over apparaten die hiervoor goed gebruikt worden en ook kledingproducenten passen hun fitnesskleding hierop aan. Een fitnesslegging met high waist bijvoorbeeld. Het apparaat dat voornamelijk gebruikt wordt door de vrouwelijke fitnessfanaten is de ‘hip trust’. Ook dit product zie je steeds vaker op de markt verschijnen.

‘Online fitness’

Sporters verbinden zich online steeds vaker aan elkaar of aan bepaalde apps/programma’s. Zo worden er online competities gestart of verbinden sporters zich bijvoorbeeld aan apps die hun voortgang bijhouden. De apps volgens bijvoorbeeld je voeding, je rust en je sportmomenten. Deskundige zijn erg positief over deze ontwikkeling. Een melding van zo’n app zou namelijk net het extra steuntje in de rug kunnen geven.
SportSport