Wat zijn de voordelen van een trainingspartner?

Je hebt deze twijfel vast en zeker wel eens gehad. Ga ik vandaag alleen óf met een gymbuddy samen sporten? De een sport liever alleen, de ander liever samen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van samen sporten? Dat hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Feedback

Je ziet het vast wel eens gebeuren. Iemand gaat aan de slag met een van de fitnessapparaten en voert deze oefening niet goed uit. Maar voer jij zelf al je oefeningen wel goed uit? Daar kan een trainingspartner je in helpen. Doordat zij kan toekijken hoe jij de oefening uitvoert kan zij jou precies vertellen wat goed gaat en wat wellicht beter kan. Zo haal jij meer uit je sportieve prestaties. Daarnaast wil je zelf wel eens (te) kritisch zijn op de uitvoering van je oefeningen. Een trainingspartner heeft vaak een minder kritische blik en heeft daarom wellicht verhelderende adviezen voor je.

Je gaat eerder

Wanneer je hebt afgesproken om samen met een ander naar de fitness te gaan is de kans groter dat je ook daadwerkelijk gaat. Je wilt diegene namelijk niet in de steek laten. Een trainingspartner is daarom ideaal voor mensen die het moeilijk vinden om zich er tot toe aan te zetten om naar de sportschool te gaan.

Een spotter

In je eentje kun je helaas geen gebruik maken van de hulp van een ander. Met een trainingspartner heb jij dit voordeel wel. Je kunt hierdoor vaak wat meer tillen en dat zal uiteindelijk een positief effect hebben op jouw sportieve proces.

Je wilt meer

Doordat jij en je trainingspartner elkaar motiveren worden er hogere prestaties behaald. Zeker wanneer je met iemand traint die ongeveer hetzelfde gewicht tilt is de kans groot dat jouw doelstellingen eerder worden behaald. Ken jij iemand die ongeveer op het zelfde niveau als jij traint? Bedenk dan eens of het een idee is om samen te gaan trainen!
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024