Fitgirl van de week #16

Hi! Ik ben Veerle, 28 jaar en woon in Nijmegen. Sport en gezondheid is waar ik dagelijks veel mee bezig ben. Ik eet regelmatig vegan en sta ik 4 x per week in de gym. Ik werk in het vastgoed en wil daarnaast zo veel mogelijk van de wereld zien! Mensen noemen mij regelmatig een bezige bij en ik zou zeker iets meer rust mogen nemen, dat is iets waar ik aan werk, want je mentale gezondheid is net zo belangrijk als je fysiek. 

Waar kunnen wij jou van kennen?

Jullie kunnen mij kennen van Instagram. Zo heb ik samenwerkingen gehad met o.a. Faya Lourens, Dave Roelvink, Josh jewellery, Sapph lingerie en ben ik vaste ambassadeur van Prozis. Mijn Instagram is te vinden onder de naam @veerlevos 

Wat doe jij op het gebied van sport?

Op gebied van sport doe ik krachttraining in de gym van Speijers Sport in Beuningen, een gym waar ik me super op mijn gemak voel en waar écht een goede en huiselijke sfeer hangt. Dit is een gym waar je je jas ophangt en gewoon lekker gaat sporten zonder dat je daarna je jas kwijt bent. In 2017 behaalde zij een 3e plek in de verkiezing van ‘beste sportschool van Nederland’ en ik snap waarom!

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Op Social Media ben ik zeer actief, vooral op Instagram. De samenwerking met Prozis komt bij mij maandelijks terug en hier post ik dan ook regelmatig over. Verder probeer ik zo min mogelijk promo aan te nemen omdat ik mensen wil laten zien waar ik voor sta. Naar mijn inziens lukt dat niet als je élke samenwerking aangaat. Mensen raken hierdoor in de war van waar jij voor staat. Instagram mag een kijkje geven in mijn leven En dat houdt meer dan alleen maar reclame maken.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Mijn favoriete fitness outfit op dit moment zie je op een van de foto’s, een asfalt grijze legging van Prozis, helemaal squat proof uiteraard (heel belangrijk!!) en een trui. Het liefst sport ik op all stars of vans vanwege de platte, dunne zool. Dit geeft veel stabiliteit tijdens bijvoorbeeld squats en deadlifts. Doordat ik hypermobiel ben heb ik die extra stabiliteit echt nodig.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

Wat ik absoluut niet zou dragen tijdens het sporten is een doorschijnende legging. Soms denk je dat een legging niet doorschijnt en blijkt dit in de gym toch wél het geval. Oeps! Dan knoop ik snel even mijn trui om mijn middel en is het probleem opgelost. Die legging doe ik daarna vervolgens nooit meer aan.

Do’s and don’ts op Social Media?

Een ‘do’ op Social Media vind ik, blijf lekker jezelf. Laat ook de minder mooie kanten van jezelf zien. Niet álles hoeft perfect te zijn of te lijken. Een ‘don’t’ op Social Media vind ik mensen die letterlijk alle samenwerkingen aannemen die ze aangeboden krijgen en alleen maar posten over promotie en reclame.

Do’s and don’ts in de sportschool?

Een ‘do’ in de sportschool vind ik wanneer je elkaar helpt, zie je iemand rondkijken die een spotter nodig heeft? Biedt dit dan uit jezelf aan. Een ‘don’t’ in de sportschool vind ik mensen die zich overal mee bemoeien. Vooral wanneer je een oefening aan het doen bent en iemand bijvoorbeeld zegt, weet je wat je ook nog zou kunnen doen? En vervolgens ongevraagd advies gaan geven. Dit overkomt mij bij mijn huidige sportschool overigens nooit maar in de BasicFit waar ik voorheen sportte leek het wel alsof iedereen dacht dat mensen op elkaars ongevraagde adviezen zaten te wachten. Super annoying!!

Wat zijn je ambities?

Mijn ambities m.b.t tot sport zijn altijd om mij lekker in mijn vel te voelen en vooral om mijzelf fit te voelen. Dat is het allerbelangrijkste vind ik! Daarnaast op dit moment, as we speak, is mijn doel om ongeveer 2 a 3 kg lichaamsgewicht te verliezen binnen 3 weken omdat ik tegen die tijd vakantie ready wil zijn. Altijd leuk om doelen te stellen die op korte termijn te bereiken zijn.

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen wel willen sporten maar er op de een of andere manier erg tegenop zien waardoor ze uiteindelijk niet gaan. Sporten moet vooral ‘leuk’ zijn! Vindt je fitness niet leuk? Sport dan met een buddy die het wél leuk vindt. Ik weet zeker dat je het dan vanzelf leuk gaat vinden en je deze motivatie van hem of haar overneemt. Vaak vinden mensen het niet leuk omdat ze eigenlijk geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn of wat ze moeten doen. Een buddy kan hier mee helpen. Vindt je het daarna nog steeds niks? Ga dan op zoek naar een andere sport die jou wél leuk lijkt! Zelf heb ik 10 jaar paardgereden en mis ik deze sport nog elke dag. Ik weet dat het het beste zou zijn voor mij om dit weer op te pakken. Wellicht ga ik dit in de toekomst weer doen. Wel zal ik dan een beslissing moeten maken, óf fitness, óf paardrijden, want als we ergens voor gaan dan gaan we er helemaal voor en niet half.

 

SportSport