5 tips om je conditie op peil te houden

Vrijwel iedereen heeft er last van en jij waarschijnlijk dus ook. De sportscholen zijn gesloten door het coronavirus en het is dus lastiger om te gaan sporten. Hoe hou jij je conditie in deze dagen op peil? Dat horen wij graag van je! Zelf hebben wij ook verschillende tips op een rijtje gezet om je conditie op peil te houden. Handig tijdens de dagen van het COVID-19 virus. Dus al zit je in quarantaine, met deze tips blijf jij toch lekker in vorm!

Loop niet te hard van stapel

Wanneer jij een hele grote wilskracht hebt, dan mag je deze tip vergeten. Echter zullen de meeste van jullie zeker iets aan deze tip hebben. Namelijk; Loop niet te hard van stapel. Wanneer je hebt besloten om te gaan hardlopen kun je beter beginnen met twee keer per week trainen in plaats van meteen vier keer in de week aan de slag te gaan. Bij wat minder trainingen is je motivatie waarschijnlijk een stuk hoger. Bij te veel training kan het gaan vervelen en verlies je wellicht dus sneller je motivatie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Warming-up

Eigenlijk een van de belangrijkste onderdelen van een training. De warming-up mag absoluut niet ontbreken in jouw training. Het voorkomt blessures, maar zorgt daarnaast zeker ook voor verhoogde sportprestaties. Dat wil jij toch ook?

Sportmaatje

Naast dat een sportmaatje natuurlijk hartstikke gezellig is, geeft het ook een stuk meer zekerheid. Je sportmaatje zeg je namelijk niet zo snel af. Je zult dus gemotiveerder zijn om aan de slag te gaan. Dus geen smoesjes, fitness outfit aan en ga ertegenaan!Trainingspartner

Wat jij leuk vindt

Kies vooral een sport die jij leuk vindt. Helaas kun je niet naar de fitness, maar dat mag de pret niet derven. Ga bijvoorbeeld hardlopen óf ga thuis aan de slag met verschillende krachtoefeningen. Ook het aanschaffen van bijvoorbeeld een bokszak is een goede optie. Ga vooral niet aan de slag met dingen die je echt niet leuk vindt om te doen. Je zult hierdoor sneller je motivatie verliezen en hierdoor verdwijnen jouw fitness outfits gewoon weer in de kast.

Voeding

Het is je waarschijnlijk al vaker verteld. Voeding is de basis van een gezond lichaam. Je kunt sporten wat je wil, maar als je ongezond eet zal je nooit echt gezond worden. Ben daarom net zo doortastend met je voeding als met je sportieve inspanningen. Je zult zien dat je sneller resultaat behaalt en deze resultaten ook langer behoudt.

SportSport