Fitgirl van de week #17

Hoi, ik ben Lotte, 34 jaar. Ik werk fulltime in de jeugdzorg als “groepsopvoeder”. Dit doe ik al ruim 14 jaar met plezier. Ik ben op dit moment vooral bezig met sport en werk, en in mijn vrije momenten kies ik voor: lekker uit eten gaan, bioscoop, wat drinken of winkelen, zo nu en dan eens even relaxen onder de zonnebank, ontspanning in een wellness en natuurlijk netflixen. 

Waar kunnen wij jou van kennen?

Dat is een goeie vraag, misschien zag je mij eens voorbij komen op een scherm in de Basic-Fit of met gepromote sportkleding maar verder geen flauw idee! Je kan mij kennen van Instagram onder de naam @la_vida1985

Wat doe jij op het gebied van sport

Ik ben altijd al wel actief geweest, ik kan heel moeilijk stil zitten. Daar wordt ik onrustig van lichamelijk maar ook mentaal, als kind zijnde deed ik ballet vanaf mijn derde tot aan mijn tiende. Ik heb ook nog heel lang paard gereden tot aan 3 jaar terug. Toen ben ik begonnen met fitness. Ik ging voorheen iedere dag van de week naar de gym, nu ga ik 5 x per week. Ik moet inzien en leren dat rust ook belangrijk is, ook voor het zien van resultaat en je herstel. Dat rust nemen is wel een dingetje maar komt wel goed.

Ben je actief op Social Media? Wat voor rol speelt Social Media in jouw leven?

Sinds een jaar of twee ben ik ‘actief’ op Social Media, ik promoot sinds een aantal maanden sportkleding & bootybands en toebehoren. Daarnaast vind ik het vooral vermakelijk om te kijken wat ieder zoal op Social Media zet, ideeën op te doen en bestaan mijn verstuurde dm’s vooral uit flauwe humor, eten en fitness zaken. Social Media speelt niet zo’n heel grote rol in mijn leven soms lijkt dat zo maar dat is echt afhankelijk van hoe mijn pet staat. Ene moment post ik best wat en dan is het een aantal dagen radio stilte.

Wat is je favoriete fitness outfit?

Ik ga 9 van de 10 x voor zwarte sportkleding, dat is safe, ik heb wel flinke stapels sportkleding dus in principe keus genoeg maar kies toch vaak voor: Een zwarte legging met een zwarte of gekleurde top, daar voel ik mij het prettigst in.

Wat zou jij absoluut niet dragen tijdens het sporten?

In een shortje, of een volledig gekleurde sport outfit. Ik voel me daarin niet op mijn gemak dus dat is voor nu een no go, maar zeg nooit nooit!

Do’s and don’ts op Social Media?

Do’s: Motiveer elkaar op wat voor vlak dan ook, geef een ander een compliment en heb respect voor elkaar.
Don’ts: Ik kan soms echt walgen van dm berichten / bericht verzoeken. Ik begrijp heel veel maar sommige mensen wil ik liever niet begrijpen denk ik. Wat ook een no go is, mensen die overal hun mening over geven omdat ze vinden dat ze dit mogen. Zorg eerst dat je eigen leven perfect is voor eer je spreekt over het leven van een ander.

Do’s and don’ts in de sportschool?

Do’s: Lekker trainen en werken aan je eigen doelen op je eigen tempo. Behandel elkaar met respect!
Don’ts: Oké, hoeveel mag ik er op noemen haha?! Het niet opruimen van je spullen en dan boos worden als iemand je erop aanspreekt! Het bekeken worden en besproken worden vind ik ook wat van, de overheerlijke lichaamsgeur die sommige mensen met zich meedragen is ook niet oké, maar wat voor mij wel echt een ding is: Als ik alleen train en je ziet dat ik mijn koptelefoon op heb, haal me dan aub niet uit mijn concentratie.

Wat zijn je ambities?

Ik had voorheen wedstrijd ambities maar die heb ik geparkeerd. Ik train nu lekker op mijn eigen tempo en heb daar op dit moment iets meer plezier in. Ik train in de ochtend, start zo lekker mijn dag op en ga daarna met een “leeg hoofd” mijn dienst in. Dat is top!

Heb je nog een laatste boodschap voor de lezers?

Of het nou op sport gebied is of niet, doe vooral wat jou gelukkig maakt en maak je dromen waar, hard werken wordt beloond.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024