Wat zijn goede bodybuilding outfits voor dames?

Om jullie te helpen bij het beantwoorden van deze vraag hebben wij verschillende kledingstukken op een rijtje gezet. Van sportlegging tot tanktop en van sweater tot sport-bh. Wij hopen dat we jullie zo op weg kunnen helpen bij het kiezen van een juist fitnessoutfit.

De tanktop

Dit kledingstuk moet elke liefhebber van bodybuilding in zijn kast hebben hangen. De tanktop. Erg populair bij een fitnessoutfit, maar ook voor de bodybuilders is dit een ‘must-have’ kledingstuk van hun outfit. Een tanktop is vaak lekker luchtig en zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Veel fitnesskleding wordt vaak nat van het vele zweten. Bij een tanktop is dit stukken minder, omdat dit kledingstuk vaak gemaakt is van een stof die goed lucht. De tanktop kan zowel door mannen als door vrouwen gedragen worden. Vaak kiezen de mannen voor een lossere variant. De fitnesskleding die voor dames ontworpen is, is vaak wat strakker van model.

De fitnesslegging

Ook de fitnesslegging wordt vaak gedragen door vrouwelijke bodybuilders. Deze broeken sluiten goed aan op het lichaam, maar beperken de bewegingsvrijheid niet. Sterker nog, ze zorgen er juist voor dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Je kunt jezelf voorstellen dat je met een wijde broek sneller ergens achter blijft haken.

Een sweater

Als je buiten aan de slag gaat is het slim om wat warme kleding aan te schaffen. Een sweater is hiervoor een goede optie. Kijk hierbij goed naar de stof van het product. Een sweater uit een kledingwinkel is vaak gemaakt van een stof waarin zweten niet geschikt is. Sportwinkels daarentegen verkopen vaak sweaters die warm zijn, maar ook zorgen voor een goede zweetafvoer. Wel fijn tijdens een bootcamp toch?

De sportbeha

Net als bij fitness is een sport-bh erg handig bij het bodybuilden. Je armspieren worden in dit kledingstuk nergens gehinderd en ook je buikspieren hebben alle ruimte. Veel bodybuilders zijn fan van dit kledingstuk. De sport-bh is in vrijwel alle sportwinkels en online webshops te vinden. Keuze genoeg dus!

Meer fitnesskleding tips?

Voor meer tips kun je een kijkje nemen op onze blogpagina. Hier vindt je blogs over fitnessoutfits, oefeningen, heerlijke recepten en nog veel meer!
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024