Het wordt al kouder! Tips voor sport- en fitnesskleding

Voor buitensporters is dit niet de beste tijd van het jaar. Het wordt kouder en de motivatie om buiten te sporten wordt dan vaak minder. Veel sporters zullen dan ook vaker in de fitness te vinden zijn in deze tijd van het jaar. De fitnesskleding van de zomer kun je tenslotte ook gewoon in de winter aan wanneer je binnen traint. De sportkleding die je in de zomer buiten draagt kun je in de winter natuurlijk niet meer gebruiken in de winter. Om jullie toch een beetje te motiveren om buiten aan de slag te gaan hebben wij een paar tips voor jullie op een rijtje gezet!

Meerdere outfits

We snappen dat je meerdere setjes fitnesskleding in de kast hebt hangen, maar heb je ook meerdere setjes voor buiten? Wanneer je ook in de winter buiten wilt trainen is het belangrijk om meerdere outfits aan te schaffen. De Nederlandse winters kunnen hard en langdurig zijn.

Kleding tegen de kou en regen

In de winter is het belangrijk om warme en flexibele kleding te dragen. Je gaat natuurlijk niet met een fitness outfit naar buiten toe. Dit materiaal is veel te dun en houdt de kou en wind zeker niet tegen. Een regenjas (windjack) daarentegen is prima te gebruiken bij het trainen in de buitenlucht. Zorg dat deze jas goed aansluit op je lichaam. Dit zorgt ervoor dat de wind ‘buiten’ blijft. Het materiaal van de buiten kleding moet net als fitnesskleding ademend zijn. Dit bevorderd de afvoer van warmte en zweet vanuit het lichaam.

Thermokleding

Hier ben je vast wel bekend mee. Thermokleding zit redelijke strak en goed aansluitend op het lichaam. Deze sportkleding wordt, naast de gebruikelijke fitnesskleding van de zomer, het vaakst genoemd bij sporters die buiten trainen. Het materiaal van thermokleding is vaak ideaal om te kunnen presteren. Het blijft lang droog door de goede zweetafvoer en houdt voldoende warmte vast. Daarnaast voert het ook warmte af, omdat te veel warmte ook in de winter kan zorgen voor mindere sportprestaties.

Handschoenen

Zorg voor een paar fijne sporthandschoenen, zo blijven je handen lekker warm tijdens het sporten. Niet van die dikke wanten, dat werkt niet bevorderend voor je bewegingsvrijheid.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024