Wat draag je in de sportschool?

Een veelbesproken onderwerp waar menig vrouwen over twijfelen; wat draag ik in de sportschool? Populaire outfits zijn tops en shirts in combinatie met een sportlegging of trainingsbroek. Sommige kleding is niet ideaal tijdens het sporten.

Wat is niet handig?

Het belangrijkste is dat je comfortabele kleding draagt waarin jij jezelf goed voelt. Daarnaast draait het er voor sommige vrouwen ook zeker voor om gezien te worden. Ben jezelf daarom bewust wat voor kleding je draagt naar de fitness. Bepaalde kledingstukken of sieraden kun je beter niet aantrekken wanneer je naar de sportschool gaat. Voor sieraden geldt over het algeheel dat je deze niet draagt in de sportschool. Het is niet handig tijdens bepaalde bewegingen en het zou je kunnen blesseren bij sommige oefeningen. Daarnaast is er geen toegevoegde waarde om sieraden te dragen naar de fitness. Hierop voortbordurend is ook kleding die niet direct gemaakt is om te sporten een no-go. Hoewel sportkleding steeds modieuzer wordt, zit er nog altijd een verschil tussen casual kleding en sportkleding. Casual kleding zorgt er vaak voor dat je zweet eerder gaat ruiken. Bovendien kan casual kleding ook zorgen voor wrijving wanneer je jezelf inspant. Ook is sommige kleding in sportzalen simpelweg niet toegestaan.

Wat is wel geschikt?

Fitnesskleding voor de sportschool is comfortabel, enigszins strak en sneldrogend. De meeste vrouwen in de sportschool dragen een gemiddeld tot strak shirt of hemdje met een legging die lang is of tot over de knieën. Deze fitnesskleding beweegt het beste mee met de oefeningen en zit niet in de weg. Een ander niet onbelangrijk kledingstuk voor vrouwen in de sportschool is de sportbeha. Ook andere oefeningen dan cardio zijn een stuk makkelijker uit te voeren met een sportbeha of top.

Jij wil gezien worden

In de cultuur van fitness is het vrij normaal wanneer je zelf graag gezien wilt worden. Iedereen is daar tenslotte om zijn lichaam te trainen, maar misschien ook wel om het aan anderen sporters te laten zien. Bij vrouwen is de sportlegging een ideaal kledingstuk om jouw getrainde bouw te kunnen uiten. De sportlegging wordt ook wel eens yoga pants genoemd. Over het algeheel staan deze fitness leggings erom bekend dat de billen en benen van een vrouw hierin mooi gevormd worden. Wel is het natuurlijk belangrijk om altijd voor comfortabele fitnesskleding te kiezen. Al ziet het er nog zo tof uit, het moet wel makkelijk zijn.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024