Waar let je op bij het kopen van je fitnesskleding?

1. Vochtafvoer

Het eerste belangrijke punt bij het kopen van fitnesskleding is de vochtafvoer. Het is belangrijk om je fitness legging en sport bh van kwaliteitsmateriaal te kopen. Vaak bestaat deze kleding voor het grootste gedeelte uit katoen. Deze stof is in vrijwel alle fitnesskleding verwerkt en zorgt ervoor dat de vochtafvoer van je kleding op orde is. De katoen zorgt voor de transparantie van je lichaam. Het neemt het zweet op in haar stof en stoot het daarna uit naar de buitenlucht. Dit in tegenstelling tot de meeste andere materialen waarin vocht vaak blijft vastzitten.

2. Temperatuur regulatie

De temperatuur van je lichaam moet optimaal blijven, om naar behoren te kunnen presteren in de sportzalen. Het is daarom slim om fitnesskleding te dragen die ervoor zorgt dat jij jezelf in perfecte conditie voelt. Luchtige en strakke kleding helpt hierbij. Het zorgt ervoor dat je lichaam van alle koude lucht gebruik kan maken en je de lichaamswarmte kan afstoten. Een strakke fitness legging zorgt er als kledingstuk voor dat de warme lucht wordt afgevoerd.

3. Bewegingsvrijheid

Een ander belangrijk aspect is je bewegingsvrijheid. Fitness is natuurlijk een sport bij uitstek waar je alle kanten op beweegt, vooral bij krachttraining. Je wilt dan geen hinder ondervinden van je kleding, waardoor je die bewegingen niet comfortabel uit kunt voeren. In functionele fitnesskleding zijn juist elastische materialen verwerkt, waardoor de kleding mooi aansluit, maar geen beperkingen geeft in je bewegingsvrijheid. Een fitness legging is hier het perfecte voorbeeld van. Zo kun je alle oefeningen ongestoord uitvoeren.

4. Duurzaamheid

Het laatste belangrijke aspect is de duurzaamheid. Als je vaak sport en je kleding gaat wassen, wordt het al snel minder qua kwaliteit. De functionele fitnesskleding blijft juist goed, ook na vele wasbeurten. De werking blijft goed, de pasvorm blijft hetzelfde en de kleding is ook behandeld om slechte geuren zoals een zweetgeur te voorkomen. Hierdoor kun je lang genieten van dezelfde fitness tops of broeken.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024