4 buikspieroefeningen voor thuis

Je kent het vast wel. Je wilt eigenlijk nog even gaan sporten, maar hebt daar weinig zin in. Om dan ook nog eens naar de sportschool af te reizen maakt het er niet makkelijker op. Deze drempel zorgt er vaak voor dat het sporten wordt overgeslagen. Echter hebben wij daar iets voor! Namelijk een overzicht van vijf handige buikspieroefeningen die prima vanuit huis uit te voeren zijn. Ga simpelweg ergens in de woonkamer op de grond liggen en ga aan de slag!

Traditional Crunch

Deze oefening ken je vast en zeker. De traditionele crunch. Ga met je rug op de grond liggen met je knieën gebogen omhoog. Maak vervolgens langzaam een beweging met je hoofd richting de knieën. Probeer ondertussen je rug stevig op de grond te houden.

Pulse Up

Ga weer met je rug op de grond liggen. Vervolgens beweeg je je benen recht omhoog, totdat er een haakse hoek ontstaat. Je heupen komen hierbij enkele centimeters los van de grond. Voer deze oefening meerdere keren uit tijdens meerdere sets. Hieronder is een video voorbeeld te zien.

Reverse Crunch

Dit is eigenlijk de tegenhanger van de traditionele crunch. In plaats van dat je je hoofd richting je benen beweegt, beweeg je je benen nu naar je hoofd toe. Deze oefening ga je absoluut voelen in je buikspieren. Dat wordt spierpijn!

Crunch Twist

Deze oefening start hetzelfde als de traditionele crunch. In plaats van de je je hoofd nu recht vooruit richting je knieën beweegt, beweeg je jezelf schuin naar rechts of links. Doe dit om en om. Deze oefening is vooral bedoeld voor de zijkanten van je buikspieren. Vaak worden de buikspieren aan de zijkant vergeten. Deze oefening helpt je hierbij dus om dat niet te doen. Bekijk hieronder een voorbeeld.

Meer fitness oefeningen voor thuis? Lees onze blog over de perfecte fitness oefeningen voor thuis

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024