Wat betekent de coronacrisis voor sportscholen?

Sinds maart zijn de sportscholen al dicht en het lijkt er op dat dit de komende tijd nog niet gaat veranderen. Vanavond geeft onze minister president een nieuwe persconferentie over de coronacrisis en welke ontwikkelingen dit met zich mee brengt. Voor jou is dit natuurlijk hopen dat de sportscholen weer open gaan, maar gebeurt dit? Dit weet natuurlijk niemand zeker, maar wij denken dat dit helaas nog wel even gaat duren. Het is dus belangrijk om te kijken naar alternatieven en daar helpen wij jullie graag bij!

At home workouts

Nederland is massaal begonnen met thuis sporten. Super handig natuurlijk. Je hoeft niet meer af te reizen naar de fitness en de drukte van de sportschool blijft je bespaard. Echter is het natuurlijk wel eens lastig om te bedenken wat en hoe je precies gaat trainen. De apparaten van de sportschool heb je namelijk niet zomaar even thuis staan. Ga daarom eens op zoek naar goede home workouts. Zoek hiervoor naar artikelen en video’s op bijvoorbeeld YouTube, maar neem ook vooral eens een kijkje op de website van jou sportschool. Veel sportscholen zijn namelijk begonnen met het maken van video’s of trainingsschema’s om hun leden van afstand te kunnen helpen. Erg fijn voor de sporter en voor de uitbater van de sportschool een manier om met hun klanten in contact te blijven. Dus waar wacht je nog op? Trek je fitness outfit aan en ga aan de slag!

Fitnessabonnement; wel of niet opzeggen?

Deze vraag hebben wij al meermaals te horen gekregen. Is het slim om mijn abonnement op de sportschool op te zeggen? Ons antwoord hierop verschilt eigenlijk per persoon. Als eerst zouden wij jullie willen vragen om dit niet te doen. Wij begrijpen dat er kosten gemaakt worden zonder dat je er iets voor terug krijgt, maar de sportscholen hebben dit echt nodig. Sportscholen houden in deze tijd met moeite het hoofd boven water en sommige van hen zijn zelfs (helaas) al gevallen. Om te voorkomen dat jouw sportschool moet sluiten door de verminderde inkomsten vragen wij jou om in touch te blijven met jouw sportschool. Wij snappen dat dit geld kost, maar hiermee help je een ondernemer enorm. Daarnaast proberen de sportschool eigenaars er alles aan te doen om jou vanaf een afstand te kunnen ondersteunen en dit verdient volgens ons ook een grote pluim. Trainen in de sportschool is dan wel niet meer mogelijk, maar vanuit huis kun je altijd aan de slag. Ga een rondje hardlopen, werk thuis aan krachttraining of plan bijvoorbeeld een gezamenlijke yoga-sessie in via Zoom. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus, trek je sportoutfit aan, help jouw favoriete sportschool en ga er op uit!

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024