Helpt water drinken bij het afvallen?

Het nieuwe jaar is begonnen en iedereen is hard bezig om zijn/haar doelen te verwezenlijken. De ene wil spiermassa opbouwen en de andere wil juist meer conditie opbouwen. Ook zullen er velen zijn die als goed voornemen hebben dat zij graag wat kilo’s verliezen. Voor hen hebben wij een handig artikel geschreven om het proces net iets makkelijker te maken. Namelijk; helpt water drinken bij het afvallen? Is het gezond om water te drinken als je wilt afvallen? Daarop geven wij jullie graag antwoord. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het drinken van water helpt bij het afvallen. Sommige redenen weet je wellicht al, al zijn er ook redenen die misschien net wat gecompliceerder liggen dan dat je dacht. Hieronder geven wij jullie de meest voorname redenen van het drinken van water.

Stilt de honger

Het drinken van voldoende water zorgt ervoor dat je minder snel trek krijgt. Je lichaam is namelijk al ‘gevuld’. Je kunt je vast voorstellen dat het belangrijk is om gevuld te blijven. Wanneer je honger hebt zal je namelijk eerder grijpen naar een ongezonde snack.

Stofwisseling

Door voldoende water te drinken gaat je stofwisseling sneller werken. Het is dus heel simpel om via deze weg calorieën te verbranden. Je hebt het zelf wellicht niet door, maar water zorgt er automatisch voor dat er meer calorieën verbrand worden.

Reiniging van het lichaam

Wanneer je jezelf niet lekker voelt ben je eerder geneigd om te grijpen naar ongezond voedsel. Dit is mede de oorzaak van het onvoldoende drinken van water. Water zorgt er namelijk voor dat gifstoffen, de stoffen die je ziek maken, uit je lichaam verdwijnen. Het is voor je gezondheid belangrijk dat gifstoffen direct uit je lichaam worden afgevoerd. Water helpt hier dus bij.

Geen calorieën

Om af te vallen moet je natuurlijk vet verbranden. Het is dus belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrand. Bij een overschot aan calorieën kom je juist aan. Veel mensen zijn snel geneigd om ‘gezonde’ sportdranken en/of vruchtendranken te nuttigen tijdens hun proces. Ook hierin zijn suikers te vinden. Kies daarom simpelweg voor een flesje water, want dit bevat geen calorieën.
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024