Hoe voorkom je eetbuien?

Iedereen heeft er wel eens last van. Je hebt zin in een lekkere snack en voordat je het weet heb je heel de doos leeg. Deze eetbuien helpen je vaak niet bij je fitness-proces. Om jullie een beetje op weg te helpen hebben wij hieronder verschillende tips op een rijtje gezet die je moeten helpen bij het voorkomen van eetbuien.

Begin er niet aan

Het is makkelijk om snel een snack te pakken wanneer je honger hebt. Probeer dit te vermijden. Wanneer je eenmaal begonnen bent aan bijvoorbeeld een lekkere koek, dan is de kans groot dat je er nog een paar óf zelfs heel de verpakking zal pakken. Dit is natuurlijk niet goed voor je voedingsschema. Wij raden dan ook aan; begin niet aan snacks.

Slaap voldoende

Een goede nachtrust draagt zeker bij aan het verminderen van eetbuien. Bij slaaptekort zal je eerder geneigd zijn te grijpen naar een ongezonde snack. Daarnaast wordt emotie-eten wordt veel sneller aangewakkerd wanneer jij jezelf moe voelt. Probeer daarom altijd de benodigde slaapuren te behalen. Voor een volwassen persoon ligt dit tussen de 7 en 9 uur. Experimenteer hier zelf mee, dit is namelijk voor iedereen verschillend.

Eiwitrijk voedsel

Maar hoe zorgt eiwitrijk voedsel er dan voor dat ik minder snel last heb van eetbuien? Nou dat is heel simpel. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig om eiwitten te verbranden dan bijvoorbeeld koolhydraten of gezonde vetten. Dit zorgt er dus voor dat jou lichaam langer een ‘vol’ gevoel heeft en je dus minder snel eetbuien zal krijgen.

Water drinken

Deze tip hadden jullie vast en zeker zien aankomen. Drink voldoende water. Water draagt niet alleen bij aan allerlei processen in je lichaam. Het zorgt er namelijk ook voor dat je eerder het gevoel hebt dat je ‘vol’ zit. Daarnaast heeft je lichaam soms moeite om honger en dorst te onderscheiden. Zo kun je wel eens idee hebben dat je honger hebt, terwijl je lichaam juist eigenlijk op zoek is naar vocht. Het drinken van water zal hierin dus je honger stillen.

Lees meer blogs op FC4Y