Rocycle, wat is dat?

Een van de meest recente trends in de fitnesswereld is de opkomst van Rocycle. Maar wat is dat eigenlijk? Dat vertellen we jullie in deze nieuwste blog!

Wat is het?

Rocycle is een vorm van fitness die is overgewaaid vanuit Amerika. Het is in principe een vorm van spinning, maar dan een tandje zwaarder. Daarbij wordt er bij Rocycle veel ingezet op de beleving die zo’n workout met zich meebrengt. De zaal is tijdens een training helemaal donker en enkel verlicht met kaarsen. De muziek staat daarnaast erg hard, zodat de sporter er volledig in mee gaat.
Rocycle is een full-body workout. Je traint tijdens deze ‘spinning’ sessie niet enkel je benen, maar ook je bovenlichaam. Zo doe je bijvoorbeeld push-ups en doe je verschillende oefeningen met lichte gewichten tijdens het fietsen. Er wordt aangeraden om luchtige kleding te dragen tijdens een sessie, want zweten ga je zeker. Een sportlegging met bijpassende top bijvoorbeeld.

Waarom Rocycle?

Deze vorm van fitness is erg intensief en laat dan ook vaak meteen resultaat zien. Tijdens een sessie van zo’n 30 a 45 minuten verbrand je al snel 500 tot 900 calorieën! Toch lekker als je graag in die ene fitnesslegging wilt passen. Daarbij geeft deze training je meer dan voldoende energie voor de hele dag.

De populariteit van Rocycle is in Nederland nog klein, maar de verwachting is dat daar snel verandering in zal komen. Voornamelijk in de randstad ontstaan nu steeds meer plekken waar deze vorm van fitness beoefend kan worden. Deelnemers aan deze trainingen zijn erg enthousiast. Zij vergeten vaak dat ze aan het sporten zijn door de beleving die er gecreëerd wordt. De harde muziek speelt daarin zeker een rol.

Rocycle is daarbij toegankelijk voor iedereen. Je bepaalt zelf hoe hard je fietst en op welke stand je de fiets zet. Daarbij kun je zelf beslissen welke gewichten je gebruikt tijdens een sessie. Dus, ben je nog op zoek naar waardevolle trainingen die jou echt verder helpen? Bedenk dan eens of Rocycle misschien iets is voor jou.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024