Sportscholen voor vrouwen in opkomst

De opkomst van sportscholen voor vrouwen is een trend die zich steeds landelijker begint te uiten. Enkel in Amsterdam telt deze branche al 20 sportscholen voor vrouwen. De verwachting is dat deze ontwikkeling zich binnen enkele jaren door heel Nederland zal verspreiden. Maar waarom worden deze zogenaamde ‘female-only’ sportscholen geopend? En gaat een vrouw echt liever naar een fitness met enkel dames?

Hoe ziet een vrouwelijke fitness eruit?

De fitness voor dames is iets gebruiksvriendelijker als de algemene sportscholen. Het is niet soft, maar wel wat gemoedelijker. Daarnaast zie je dat de service bij een vrouwelijke fitness net wat meer op de vrouw gericht is als bij de ‘normale’ sportschool. Zo heb je bij verschillende ketens de mogelijkheid om een nieuw fitnessoutfit of een leuke shakebeker te shoppen. Het verkopen van bijvoorbeeld fitnesskleding in de sportschool maakt het wellicht net wat aantrekkelijker voor vrouwen. Ook bieden zij bij de vrouwelijke fitness verschillende groepslessen aan die je niet bij alle fitnessketens kunt volgen. Denk hierbij aan zwangerschapsyoga of zelfverdediging. De trainingen met betrekking tot zelfverdediging maken voornamelijk de laatste jaren een opmars.

Waarom een vrouwelijke fitness?

Is er wel behoefte naar sportscholen voor enkel dames? Volgens velen is de behoefte naar ‘female-only’ sportscholen is er wel degelijk. De toegangsdrempel om een vrouwelijke fitness te bezoeken is vaak net wat lager. Sommige vrouwen vinden het gewoon fijner om enkel te trainen met andere vrouwen. Zij trainen graag samen en vinden het soms toch wat lastiger om zich tussen de mannen door te manoeuvreren. Wanneer er alleen maar mannen met grote spieren in het krachthonk staan, dan willen sommige vrouwen wel eens van hun oefeningen afwijken. Simpelweg voelen zij zich daar niet helemaal op hun gemak. Dat is niet iets tegen de man. Die grote spieren kunnen alleen wel best imponerend zijn. Bekijk ook eens onze blogpagina met fitnesskleding voor dames!
Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024