Juiste sokken en schoenen tijdens het sporten

Of je nou gaat hardlopen, gaat fitnessen, een volleybalwedstrijd hebt of gaat voetballen op het grasveld, het is verstandig om ervoor te zorgen dat je goede sokken en schoenen draagt. Bij de meeste sporten worden voeten zwaar belast en wanneer je dan pijn krijgt aan je voeten kan dat erg vervelend en belemmerend zijn. Je kunt dit beter voorkomen dan oplossen. Wanneer je eenmaal blaren, zweren of andere wondjes aan je voeten hebt kom je daar niet altijd zo snel meer vanaf. Probeer het dus te voorkomen.

Zorg voor goede sokken

Zweten tijdens het sporten is normaal en goed voor je lichaam. Ook je voeten zweten. Wanneer je vochtige of natte voeten hebt in je sokken is de kans op blaren erg groot. De wrijving van een natte voet in een natte of vochtige sok zorgt voor vervelende blaren. Zeker als het vervolgens ook nog schuurt tegen de binnenkant van je schoenen. Het is dus goed om vocht absorberende sokken te dragen. Speciale sportsokken zijn gemaakt van een stof die daarvoor zorgt. Zweet wordt opgenomen en afgevoerd. Zo houd je droge voeten tijdens het sporten. Alleen in extreme gevallen kun je als nog last krijgen van vochtige of natte voeten, en dus ook van blaren en zweren. In dat geval is het misschien goed om te kijken naar andere mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale voetdeodoranten en voetpoeders. Daarin zijn meerdere soorten verkrijgbaar, probeer je dus goed in te lezen zodat je de producten haalt die het meest geschikt zijn voor jouw voeten. Heb je meerdere dingen geprobeerd en heb je als nog last van blaren of andere problemen op je voeten tijdens het sporten? Neem contact op met je huisarts voor advies!

De sportschoen die bij jou past

Zorg ook altijd voor goede sportschoenen. Liever een maatje groter dan een maatje te klein. Kleine schoenen gaan knellen en dat komt niet ten goede van je voeten tijdens het sporten. Ook in sportschoenen zijn verschillende soorten verkrijgbaar en voor diverse sporten zijn verschillende schoenen geschikt.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024