Nieuwe sportlegging kopen? Hier moet je op letten

Tegenwoordig sport bijna elke vrouw in een sportlegging. En hier is uiteraard een goede reden voor: ze zitten niet alleen erg comfortabel, maar ze zien er ook nog eens mooi uit en accentueren bepaalde delen van je lichaam. Aangezien bijna elk sportmerk tientallen sportleggings in het assortiment heeft, is het lastig om het perfecte exemplaar te vinden. Want wat maakt een legging nu echt goed?  En waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe sportlegging? Wij geven we je drie tips. 

1. Is de legging wel squatproof?

Het is belangrijk dat je legging er mooi uitziet, maar bij het kiezen van een fitnesslegging is de stof misschien wel het allerbelangrijkst. Je wilt natuurlijk niet dat de legging doorschijnt als je bukt of een bepaalde oefening doet. Maar hoe weet je nu of een stof niet doorschijnt? Als je online shopt, is dit lastig te bepalen. Maar als je de legging eenmaal thuis hebt, kun je heel makkelijk kijken of deze doorschijnt. Doe altijd de squat-test voordat je de broek daadwerkelijk naar de sportschool draagt. Squat voor de spiegel en kijk of je onderbroek doorschijnt, of laat iemand anders het voor je checken. 

2. Is het een ademende stof?

Heb je nog een legging in je kast liggen en twijfel je of je deze aan kunt doen naar de gym? Het is belangrijk dat je voor een echte fitnesslegging kiest. Dus eentje die speciaal gemaakt is voor krachttraining voor vrouwen. Een gewone legging ademt namelijk niet en kan warmte en vocht daardoor niet goed afvoeren. En laat dit nu net belangrijk zijn tijdens het sporten. Let dus goed op het materiaal van de legging bij het maken van een keuze. Zo is polyester bijvoorbeeld een ademende stof. 

3. Een flexibele sportlegging

Aangezien je tijdens krachttraining veel verschillende oefeningen doet, moet de sportlegging goed kunnen mee bewegen. Vooral tijdens het squatten en deadliften is het belangrijk dat je legging comfortabel zit. Want niks is vervelender dan steeds je broek op moeten hijsen. Zorg ervoor dat je comfortabel alle bewegingen kunt maken en kies voor een voldoende rekbare stof. 

Maar bij krachttraining is niet alleen de sportlegging van belang, ook de juiste sportbh en schoenen dragen bij aan een goede workout. Bovendien is er nog veel meer handige krachttraining informatie die je kunt gebruiken om je training naar een hoger niveau te tillen.

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024