De 3 beste fitness supplementen voor beginnende sporters

Ben je net begonnen met sporten? Dan is de hele fitnesswereld in het begin misschien een beetje overweldigend. Je krijgt opeens te maken met trainingsschema’s, je begint op je voeding te letten en gaat meer eiwitten eten. Wist je dat fitness supplementen je kunnen helpen bij het bereiken van je doel? Er zijn supplementen die voor iedere sporter geschikt zijn, maar er zijn ook varianten die geschikt zijn wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen. Wij zetten de 3 beste sport supplementen voor beginnende sporters op een rij. 

1. Whey eiwit

Ook als je nog niet zo lang aan het sporten bent, heb je waarschijnlijk wel eens van dit supplement gehoord: whey eiwit. Dit is een geconcentreerd zuivelproduct met heel veel eiwit en nauwelijks koolhydraten en vetten. Als je veel sport en spiermassa wilt opbouwen, is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor spieropbouw en -herstel. 

Je kunt genoeg eiwitten uit je voeding halen, maar als je dit moeilijk vindt, kun je whey eiwit supplementen kopen. Eiwitshakes zijn er in allerlei smaakjes, zodat er altijd een geschikt product voor je bij zit. 

2. Multivitamine

Maar niet alleen eiwit is belangrijk als je begint met sporten, ook is het belangrijk om je lichaam van alle benodigde vitamines en mineralen te voorzien. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je alle belangrijke stoffen binnen en hoef je dus geen supplementen aan te schaffen. Vind je het lastig om dagelijks genoeg groente en fruit te eten? Dan kun je jezelf een handje helpen door multivitamines te slikken. Met een multivitamine pil krijg je eenvoudig en snel alle belangrijke vitamines en mineralen binnen.

3. Creatine

Ga je naar de gym om meer spieren op te bouwen? Dan kun je waarschijnlijk wel wat creatine gebruiken. Dit is een van de belangrijkste supplementen als het gaat om het verbeteren van je lichaam en sportprestaties. Creatine helpt namelijk bij het verbeteren van prestaties bij explosieve krachtinspanningen en het stimuleert ook nog eens de spiergroei. Creatine Monohydraat neem je iedere dag en is verkrijgbaar in poeder of pillen. Je vindt het bij iedere supplementen specialist, online of in de winkel. 

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024